4 vakavalta tuntuvaa oiretta, jotka eivät estä sinua treenaamasta

06.07.2014 14:15 - Laura Sulkava

Oksentaminen tai nenän tukkoisuus eivät aina ole syitä, miksi kannattaa jättää harjoitus väliin.

Alla olevat, ehkä vakavalta tuntuvat oireet, eivät välttämättä ole este liikunnalle.

Tukkoinen nenä

Jos tukkoinen olo rajoittuu vain olkapäistä ylöspäin eli oireilee nuhana, pienenä köhimisenä, päänsärkynä tai tukkoisena nenänä, voi liikkumaan mennä. Muut pahemmat oireet, säryt ja kuume taas merkitsevät, että urheilu kannattaa jättää väliin.

Krampit

Liikunta tuo esiin hyvänolontunnetta tuottavia endorfiineja ja tehostaa veren virtaamista kehossa. Vilkkaampi verenkierto taas lievittää kramppeja.

Aikaisemmin päivällä oksentaminen

Aikaisemmin oksentaminen ei välttämättä ole syy jättää harjoitusta väliin. Oksentaminen on ihmiskehon tapa puhdistaa elimistöä.

Jos olo on päivän aikana parantunut eikä heikota, voi salille suunnata hyvillä mielin. Luonnollisesti, jos olo pahenee harjoitellessa, kannattaa keskeyttää.

Fiilis on blaah, mutta olet täynnä virtaa

Se, että olosi on laiska ja väsähtänyt ei ole missään nimessä syy olla lähtemättä liikkumaan. Nuutuneeseen oloon ja motivaatiopulaan auttaa jumppa ja se saa olon vielä virkeämmäksi.

Totta kai, tehossa ja lajivalinnassa kannattaa kuunnella kroppaa, jos on väsynyt. Hyvä vaihtoehto voi olla, vaikka reipas kävelylenkki raittiissa ilmassa tai joogaaminen.

Ohjenuorat antavat osviittaa, mutta aina urheilemaan lähtiessä tulee itse puntaroida oma olonsa ja se, voiko urheilemaan lähteä.

Katso tästä vinkit, milloin urheilemaan ei kannata mennä.

Jos kaipaat virkeämpää oloa lue aiheesta aikaisemmin kirjoittamamme juttu tästä. Pieniä elämäntapaan liittyviä treenivinkkejä taas löydät tästä.

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat