Kaipaatko rauhaa? Kokeile metsäterapiaa

28.05.2015 22:45 - Nelly Tatti

Elämä ei ole pelkkää suorittamista. Ihminen tarvitsee luontoa rauhoittuakseen, ja syystä.

Suomessa, varsinkin pääkaupunkiseudulla elämä on kiireistä ja yhtä suorittamista. Moni suomalainen odotteleekin jo mökkilomaa luonnonhelmassa rauhoittuakseen, eikä turhaan, sillä tutkimusten mukaan metsissä on jotakin hyvin terapeuttista.

Kun koet tarvitsevasi rauhaa kiireiseltä elämältäsi, kannattaa seurata japanilaisten esimerkkiä shinrin-yoku, eli "metsäkylpemisestä". Metsäkylpeninen tarkoittaa käytännössä sitä, että ihminen kylpee metsän ilmapiirissä kaikilla aisteillaan ja kuljeskelee hitaasti, rauhallisesti ja tietoisesti metsässä parin tunnin ajan. Tutkimusten mukaan tämä tekee ihmeitä terveydelle.

Muinainen tapa otettiin Japanissa uudestaan käyttöön vuonna 1982, ja nyt se on levinnyt ympäri Aasiaa, Pohjois-Amerikkaa sekä Eurooppaa. Japanilaisen professori Qing Lin tutkimusten mukaan metsäterapia nostaa vastustuskykyä, laskee verenpainetta, sykettä sekä lievittää stressiä. Metsäterapian avulla voi nostaa myös energiatasoja sekä lievittää ahdistusta, masennusta sekä kiukkua. Lin mukaan kaikki tämä johtuu "puiden aromien" hengittämisestä metsässä. Näitä aromeja kutsutaan fytonsideiksi, joilla on antimikrobisia vaikutuksia.

Lähde: A+

Kilpailut

Uusimmat