Eikö vatsarasva pala? Neljä vinkkiä, joilla saat makkarat sulamaan juoksulenkillä

28.06.2014 13:15 - Katariina Näreaho

Vatsarasvaa on vaikea saada karistettua. Se ei kuitenkaan ole mahdotonta.

Oletko juossut ahkerasti hikilenkkiä, mutta silti vatsan rasvamakkarat istuvat tiukassa? Muutamalla korjausliikkeellä saat parempia tuloksia ja itsellesi litteämmän vatsan.

1. Muuntele vauhtia

Intervallitreenit tehostavat tunnetusti rasvan palamista, joten tasaisten pitkien juoksulenkkien sijaan kokeile intervalliharjoittelua. Perusidea on viedä itsensä äärirajoille ja palautella hetken aikaa rennommalla vauhdilla.

Hyvän itervallitreenin löydät täältä.

2. Juokse pidempään

Rasvan saa palamaan tehokkaalla aerobisella liikunnalla. Jos et saa tarpeeksi tuloksia kolmen vartin lenkilläsi, pidennä lenkkisi pituutta.

Muista: Jos juokset 10 kilometrin tuntivauhtia, poltat jokaisen 10 minuutin aikana noin 45 kaloria. Pidä tämä mielessä seuraavalla juoksulenkillä.

3. Nosta polvia

Jos haluat juoksutreenin, joka kohdistuu erityisesti keskivartaloon, kokeile polvennostoja. Tee intervalliharjoitus, jossa juokset nostamalla polvia mahdollisimman korkealle minuutin ajan. Nosta polviasi vatsalihaksiasi apuna käyttäen, älä pelkästään jaloilla. Palauttele rennolla hölkällä.

4. Kokeile jotain aivan uutta

Juoksumatolla voi treenata monella tavalla, ei pelkästään juoksemalla. Voit treenata keskivartaloasi kävelemällä juoksumatolla käsilläsi. Aseta steppilauta maton taakse. Pidä jalkasi laudalla ja kätesi juoksumatolla. Vartalosi on vaakasuorassa lankkuasennossa. Laita juoksumatto hitaalle vauhdille ja kävele lankkuasennossa käsilläsi. Tutorialvideon treenistä löydät täältä.

Lue myös: Seitsemän tottumusta, jotka aiheuttavat vatsamakkaroita

Lähde: Fitsugar

Kilpailut

Uusimmat