Kahvilla on paljon terveydellisiä vaikutuksia - lue hyödyt

09.01.2014 09:45 -

Kahvinjuonnista voi olla paljon hyötyäkin, sillä se voi mahdollisesti estää tiettyjen sairauksien syntymistä.

Viime vuosina kahvin on varoitettu lisäävän verenpainetta ja edistävän muita oireita, mutta monet tutkijat ovat osoittaneet ne vääräksi. Lue alta seuraavat hyödyt mitä kahvista saa.

Sydän- ja verisuonitaudit

Tutkimuksissa on osoitettu, että yksi kuppi kahvia päivässä parantaa sekä ääreisverenkiertoa että pienten verisuonien verenkiertoa. Tutkimukseen osallistui 27 tervettä aikuista.

Kohdunrungon syöpä

Kahvinjuonti voi alentaa riskiä sairastua kohdunrungon syöpään, jota esiintyy kaikista maailman syövistä 3,9 prosenttia. Kahvia juovilla naisilla on seitsemän prosenttia vähäisempi riski sairastua naistentautien syöpiin, sillä esimerkiksi kahvissa olevilla antioksidenteilla on syöpää estäviä ominaisuuksia.

Melanooma

On tutkittu, että päivittäinen kahvinjuonti vähentää riskiä sairastua melanoomaan jopa 50 prosentilla. Tulokset ovat merkittäviä erityisesti niille ihmisille, joilla on erityinen aineenvaihdunta. 

Murtumat

Aiemmin kofeiinin luultiin vähentävän luuntiheyttä. Nykyisin on osoitettu, että kahvi ei ole tekijä osteoporoosiin tai murtumien runsauteen vaihdevuosien läpikäyneillä naisilla.

Masennus

Asiantuntijoiden mukaan 2-3 kuppia päivässä juovilla naisilla on 15 prosenttia pienempi riski sairastua erilaisiin masennusoireisiin kuin yhden kupin päivässä juovilla naisilla.

Parkinsonintauti

Useissa tutkimuksissa on osoitettu, että kahvia juoville ihmisille kehittyy 80 prosenttia epätodennäköisemmin parkinsonintauti. Kofeiini on suuri tekijä kyseisen sairauden estämiseen.

Aineenvaihdunta ja rasvanpoltto

Oletko koskaan huomannut, että monet rasvaa polttavat lisäravinteet sisältävät paljon kofeiinia? Kofeiinin energisoiva vaikutus menee suoraan aineenvaihduntaan ja saa sen toimimaan paremmin.

Lähteet: Swide ja The Coffee Chic

Kilpailut

Uusimmat