Mikä on paras ikä hankkia lapsi? Tutkimus selvitti

31.07.2015 17:15 - Mika Parikka

Mikä on paras ikä tulla vanhemmaksi, jos haluaa kolme lasta? Entä, jos yksi riittää? Tutkimus paljasti parhaat iät ja todennäköisyydet saada vauva alulle.

Moni saattaa miettiä, mikä olisi paras ikä tehdä lapsi. Ei lapsen ekoa tarvitse tietenkään järkeillä lukujen mukaan, mutta hollantilainen tutkimus on nyt selvittänyt parhaat iät ja todennäköisyydet lapsen saannille, jos haluaa tehdä yhden, kaksi tai kolme lasta. 

Tutkimus antaa aina kolme ikää, joista paras ikä antaa 90 prosentin todennäköisyyden onnistumiselle, toinen ikä 75 prosentin ja kolmas ikä 50 prosentin.

23-vuotiaana lapsi alulle

Jos haluat kolme lasta, paras ikä aloittaa lasten tekeminen on 23-vuotiaana. Silloin kolmen lapsen saamiselle on 90 prosentin todennäköisyys. 31-vuotiaana todennäköisyys on 75 prosenttia ja 35-vuotiaana 50 prosenttia.

Kahden lapsen saamiseksi paras ikä aloittaa lasten tekeminen on 27 vuotta. Silloin todennäköisyys on 90 prosenttia. Seuraavaksi paras ikä on 34 vuotta ja viimeiseksi 38 vuotta. 

Entä jos yksi riittää?

Jos yksi lapsi riittää, on se tutkimuksen mukaan parasta tehdä 32-vuotiaana. Toiseksi paras ikä tehdä yksi lapsi on 37-vuotta ja kolmanneksi paras 41 vuotta. 

Tutkimus ei ota huomioon keinohedelmöitystä, vaan ainoastaan luonnollisen tavan. Tutkimuksessa oli mukana 58 000 naista.


Lähde:"Vahinkoraskaus pelasti minut" - puhuttelevat tositarinat yllätyslapsista leviävät netissä

Lähde: Metro

Kilpailut

Uusimmat