Nuku yösi rauhassa: Ruokamokat, joita ei kannata tehdä illalla

24.04.2014 16:45 - Reija Saarinen

Iltanapostelu kannattaa pitää kohtuullisena, jota yöunet maittavat.

Vaikka päivällä vannoisikin terveellisen ja maittavan ruoan nimeen, on tämä helppo pilata illan tullen. Iltanapostelu on nimittäin hyvinkin helppo toteuttaa niin, että se on kaukana terveellisestä. Nämä virheet on helppo minimoida muutamalla niksillä.

1. Älä nauti ruokaa juuri ennen nukkumaanmenoa

Nukkumaanmeno täydellä vatsalla saattaa aiheuttaa epämukavaa oloa. Tämän lisäksi se saattaa häiritä unta. Huonot yöunet taas ovat suurin syy siihen, että ihminen tulee seuravana päivänä syöneeksi normaalia enemmän. Syö siis illallinen vähintään kaksi tuntia ennen nukkumaanmenoa.

2. Älä syö liian rasvaisia ruokia illalla

Illalla syömisessä on tärkeää huomioida se, mitä syö. Vääränlaisten ruokien napostelu nimittäin johtaa helposti huonoon yöuneen. Vältä siis rasvaisia ja runsas proteiinisia ruokia, jos haluat nukkua yösi hyvin.

3. Älä mene nukkumaan nälkäisenä

Voisi luulla, että kun menee unille tyhjällä vatsalla, on rasvan poltto yön aikana tehokkaampaa. Tämä ei kuitenkaan ole totta. Nälkäisenä nukkuminen sen sijaan saattaa hidastaa oleellisesti rasvanpolttoa. Nauti siis kevyt iltapala ennen nukkumaanmenoa, jotta aineenvaihdunta pysyy käynnissä.

Lisää hyviä vinkkejä kunnon yöuniin löydät täältä.
Lähde: Women´s Health

Kilpailut

Uusimmat