Nuorekas ulkonäkö povaa pitkää ikää - tulossa kosmetiikan vallankumous?

16.12.2014 17:45 - Senni Loikala

Tutkijat saivat uutta tietoa elinajanodotteeseen vaikuttavista asioista, joiden perusteella saatetaan kehitellä uutta lääkettä ja kosmetiikkaa.

Tieteilijöiden mukaan geenit, jotka ovat yhteydessä nuorekkaalta näyttämiseen ja notkeisiin raajoihin, vaikuttavat elinajanodotteeseemme. Uusi tieto saattaa johtaa lääkekehittelyyn, jossa pyritään luomaan ikääntymistä hidastava ja jopa kroonisia ikääntymisestä johtuvia sairauksia estävä lääke.

Tutkijat saivat selville, että pitkän elämän salaisuus piilee osaltaan tietyissä geeneissä. Kyseessä ovat geenit, joissa kollageenin tuotto on runsasta. Kollageeni tunnetaan myös nuorekkaan ihon salaisuutena. Toiseksi asiaan vaikuttavat proteiinit, joita on EMC-nimisissä soluväliaineissa. Tutkijat uskovat, että manipuloimalla EMC:tä voitaisiin taistella ikääntymistä vastaan.

Saattaa olla, että tutkimustulokset vaikuttavat myös tulevaisuuden kosmetiikkaan. Tällöin uudenlaiset kauneustuotteet hidastaisivat nykyistä tehokkaammin ikääntymistä ja saattaisivat tehostaa paremmin ihmisten yleistä terveydentilaa.

Seuraava artikkeli: Kehitteillä uusi ihmelääke: Pillerin avulla ihmiset voisivat elää yli 120-vuotiaiksi

Lähde: Express

Kilpailut

Uusimmat