Oletko aamuvirkku vai yökyöpeli? Se kertoo milloin valehtelet todennäköisemmin

18.07.2014 10:20 - Reija Saarinen

Aamuvirkku saattaa puhua palturia muita enemmän iltaisin.

Niin kutsutut aamuvirkut ovat tuoreen tutkimuksen mukaan vähemmän rehellisiä päivän kuluessa. Iltaan mennessä he ovat yökyöpeleitä todennäköisemmin huijanneet tai valehdelleet jollekin.

Tutkimuksessa oli mukana 200 opiskelijaa. Heillä teetettiin erilaisia pelejä ja testejä, joilla mitattiin heidän rehellisyyttään. Tämän jälkeen heiltä kysyttiin ovatko he aamuvirkkuja vai yökyöpeleitä. Tämän lisäksi heiltä kysyttiin miltä herääminen heistä tuntuu, mihin aikaan päivästä he tuntevat olonsa parhaaksi ja milloin he menevät mieluiten nukkumaan.

Aamuvirkut olivat tulosten mukaan kovempia huijaamaan tuloksissa iltaisin. Tämä saattaa johtua siitä, että tuohon aikaan heillä on vähän energiaa ja täten vähän voimia vastustaa kiusausta. Yökyöpelit sen sijaan huijasivat enemmän aamuisin, eli silloin kun he olivat vielä hieman unessa.

Tulosten mukaan näyttää siis siltä, että nukkumistavoilla on jopa vaikutusta siihen, milloin huijaamme muita eniten. Mielenkiintoista, ettenkö sanoisi.

Aiemmin olemme uutisoineet siitä, mitä sellainen uni tarkoittaa, jossa hampaat tippuvat suusta. Selityksen unelle voit katsoa täältä.

Lähde. Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat