Laihduta liikkumatta - tutkijat löysivät "treenihormonin"

15.08.2015 08:15 - Tiina Svensk

Hormonitoiminta vaikuttaa elimistömme toimintaan ja siten myös painoomme.

Hormonitoiminnan tiedetään vaikuttavan painonhallintaamme - se voi joko vaikeuttaa sitä tai tasapainoisesti toimiessaan edistää ja tukea tavoitteitamme. Tiettyjen hormonien tiedetään auttavan treeni- ja laihdutustavoitteita, ja yksi tällaisista hormoneista on irisiini.

Tehostaa rasvanpolttoa

Metro -sivusto uutisoi tutkijoiden vahvistaneen irisiinin terveyshyödyt: hormoni todella tehostaa rasvanpolttoa. Irisiini auttaa painonpudotuksessa ja suojaa sairauksilta.

Hormoni saa kehon rasvakudoksen muuttumaan ruskeaksi rasvaksi, joka polttaa kaloreita. Irisiiniä kehittyy luonnollisesti paljon ihmisillä, jotka treenaavat säännöllisesti, ja se selittääkin, miksi liikkuvien ihmisten keho kuluttaa enemmän kaloreita treenin jälkeenkin.

Herättänyt paljon kritiikkiä

Irisiiniä on lisätty niin sanottuihin "laihdutuspillereihin", jotka antavat lupauksia painon putoamisesta. Sen vuoksi hormoni on saanut myös paljon kritiikkiä osakseen. Kriitikot kyseenalaistavat hormonin nauttimisen keinotekoisessa muodossa, kun keho voi tuottaa sitä myös luonnollisin keinoin.

Tutkijat ovat kuitenkin vahvistaneet irisiinin tehokkuuden ja terveyshyödyt: mitä enemmän hormonia löytyi tutkittavien ihmisten verenkierrosta, sitä paremmat olivat heidän laihdutustuloksensa.


Kirjoitimme artikkelin helpoista täsmävinkeistä, joiden avulla voit pudottaa painoa aivan huomaamatta. Voit lukea vinkkimme täältä.

Lähde: Metro

Kilpailut

Uusimmat