Suomalainen Mari kertoo, miksi halusi suurennuttaa rintansa: "Peilikuvani vaivasi minua päivittäin"

03.08.2015 21:15 - Heli Thoren

33-vuotias pienen lapsen äiti mietti leikkaukseen menoa pitkään.

"Siitä asti, kun nuorena tajusin, että rintani eivät kasva isommiksi, halusin implantit. Olen aina ollut hoikka ja rintani olivat olemattomat, enkä tuntenut itseäni naiselliseksi. Synnytyksen jälkeen palauduin nopeasti vanhoihin mittoihin, mutta rintani pienenivät entisestään. Peilikuvani muistutti minua tästä mieltäni painavasta asiasta joka päivä. Aloin puhua miehelleni rintojeni suurentamisesta, mutta hän oli sitä vastaan, koska pelkäsi, että minulle laitettaisiin isot, luonnottoman näköiset pallot. Sain viimein suostuteltua hänet mukaani sairaalaan plastiikkakirurgin vastaanotolle, jossa hänen ennakkoluulonsa karisivat.

Minkä kokoiset sopisivat?

Ennen vastaanottoa ylävartaloni ja rintani valokuvattiin käyttäen myös 3D-valokuvausta. Plastiikkakkirugi tutki rintani ja arvioi kehoni mittasuhteet sekä rintojen lähtötilanteen. Minulle havainnollistettiin tulevien rintojeni kokoa ja tarjolla oli useampi implanttivaihtoehto. Kuvasimulaatiosta oli apua päätöksenteossani. Plastiikkakirurgi kertoi tarkkaan toimenpiteestä, toipumisesta ja leikkaukseen sekä nukutukseen liittyvistä riskeistä. Halusin mahdollisimman luonnollisen lopputuloksen. Päädyimme yhdessä anatomiseen 245 ml:n kokoiseen implanttiin. Vastaanoton jälkeen kävimme vielä hoitajan kanssa läpi käytännön asioita. Olo oli iloinen ja jännittynyt. Leikkaus sovittiin 2 kuukauden päähän, jolloin minulla oli 2 viikon loma työstäni.

Itsetunto koheni

Leikkauspäivän aamuna kerrattiin vielä toimenpidesuunnitelma, sain esilääkkeen ja minut vietiin leikkaussaliin. Leikkaus sujui hyvin ja suunnitelman mukaisesti, implantit laitettiin osittain rintalihaksen alle. Leikkaus kesti hieman yli tunnin. Heräämössä kipu oli alkuun aika kova. Jäin yöksi sairaalaan. Aamulla olo oli jo hyvä ja pääsin näkemään uudet rintani. Ne olivat mielestäni täydelliset ja vastasivat todella hyvin 3D-kuvasimulaatiolla saatua arviota lopputuloksesta. Rinnat tuntuivat heti omilta. Toivuin nopeasti ja palasin töihin lomani jälkeen.

Itsetunto, itsevarmuus ja iloisuus ovat nousseet leikkauksen jälkeen; tunnen oloni naiselliseksi ja peilikuvani saa minut hymyilemään. Miehenikin on hyvin tyytyväinen  lopputulokseen."


Artikkeli on tehty yhteistyössä Sairaala Siluetin kanssa

Kilpailut

Uusimmat