Laihduttaja huomio! Alkoholin ja liikunnan yhdistäminen haitallisempaa kuin moni uskookaan

10.06.2014 14:00 - Katariina Näreaho

Laihduttajan on hyvä luopua alkoholinkäytöstä kokonaan.

Suurin pudottaja -ohjelmasta tuttu personal trainer Mikko Nummenmaa vieraili Voicen Iltapäivän Lauri Kottosen ja Noora Hautakankaan vieraana maanantaina. Puheenaiheeksi nousi muun muassa painonhallinnan ja alkoholin yhdistäminen, jota Nummenmaa ei suosittele. Laihduttajan ei kannata nauttia alkoholia lainkaan, sillä rasvan palaminen loppuu siihen pisteeseen.

- Joko kroppa polttaa rasvaa tai alkoholia, mutta molemmat eivät tapahdu samaan aikaan. Se on valinta kysymys, Nummenmaa summaa.

- Rasvan palaminen loppuu, sillä elimistö joutuu siinä kohtaa varautumaan akuutimpaan hätätilanteeseen. Rasvavaraston polttaminen ei ole se ykkösasia, vaan elimistön myrkytystilan purkaminen.

Jos juot, ei treenistä ole hyötyä

Moni liikkuja suuntaakin viikonloppuaamuisin kuntosalille treenaamaan ja myöhemmin illalla viihteelle ystäviensä kanssa. Jos bilettäminen sisältää alkoholia, ei aamuisesta kuntoilusta ole hyötyä.

- Todennäköisesti menee jopa miinuksen puolelle. Alkoholista tulee todennäköisesti aamulla poltetut kalorimäärät monin kerroin takaisin. Lisäksi palautuminen pidentyy ja hidastuu, Nummenmaa kertoo.

Treenin päälle nautittua kylmää ja rentouttavaa olutta Nummenmaa ei myöskään suosittele.

- Jos ihminen haluaa ottaa lasin viiniä silloin tällöin, se ei ole ongelma, mutta älkää sotkeko alkoholia ja liikuntaa. Vesi on paras palautumisjuoma.

Kuuntele Mikko Nummenmaan haastattelu kokonaisuudessaan alta.

Voicen Iltapäivä arkisin klo 14-18.

Kilpailut

Uusimmat