Hurja tutkimustulos! Kahvi saattaa suojella alkoholin terveyshaitoilta

13.10.2014 11:40 - Susanna Karttunen

Runsas alkoholin kulutus ei tunnetusti ole hyväksi maksalle. Jos drinkkien siemailusta luopuminen tuntuu kuitenkin liian vaikealta ajatukselta, kannattaa villiin iltaan valmistautua hörppimällä päivän mittaa runsaasti kahvia.

Paras tapa suojautua alkoholin maksaan kohdistuvilta haittavaikutuksilta on lopettaa sen käyttö kokonaan tai vähentää juomiaan määriä. Jos tämä ei kuitenkaan tunnu realistiselta vaihtoehdolta, kannattaa maksaansa yrittää suojella lipittämällä kuohuviinin lisäksi myös kahvia.

Tuore yhdysvaltalaistutkimus nimittäin osoittaa, että niillä alkoholin suurkuluttajilla, jotka juovat myös kahvia, on terveemmät maksat kuin toisilla alkoholia juovilla. Tutkimukseen osallistui 27 793 aikuista, joiden maksantoimintaa ja elintapoja tarkasteltiin.

Tulokset ovat hyviä uutisia kahvin ystäville, sillä sitä tulisi juoda jopa kolme kuppia päivittäin. Sillä ei ole väliä, onko kahvi vahvaa vai kofeiinitonta.

Kahvissa näyttäisi siis ainakin näillä näkymin olevan maksan terveyttä edistäviä ainesosia. Kahvin juominen ei kuitenkaan läheskään kokonaan poista alkoholin haittavaikutuksia. Tutkijoiden täytyy myös tehdä lisää tutkimusta varmistaakseen tulokset.

Uutisoimme aiemmin nopeasta testistä, jonka avulla selvität helposti, onko alkoholi sinulle ongelma. Artikkeliin pääset tästä.

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat