Järkyttävää! Huippumalli paljastaa mallien salaiset laihdutuskeinot

07.09.2012 23:15 - Eeva Rajala

Catwalk-malli on paljastanut, miten shokeeraaviin keinoihin jotkut mallit ovat tarttuneet vain pysyäkseen laihoina. Älä missään nimessä ota näistä keinoista mallia!

Mallien laihuus on pysynyt kestoaiheena jo vuosia. New Yorkin muotiviikkojen alkaessa venäläismalli Kira Dikhtyar halusi puhua suunsa puhtaaksi niistä hengenvaarallisista keinoista, joilla jotkut mallit pyrkivät pysymään jopa sairaalloisen laihoina.

Mallikaunottaren mukaan tupakka-askilliset, päivittäiset suolihuuhtelut, laksatiivien käyttö, laihdutuspillerit, narkolepsia-lääkkeiden käyttö sekä ruokahalua hillitsevien reseptilääkkeiden nauttiminen ovat vain muutamia tekniikoita, joilla osa Dikhtyarin malliystävistä kuihduttavat vartaloitaan.

- Olen kuullut, että jotkut mallitoimistot kehottavat tyttöjä speedin ja kokaiinin käyttöön, jotta aineenvaihdunta kiihtyy, eikä malli söisi niin paljon. Kaikenlaiset pistokset yleistyvät myös koko ajan. Mallit pistävät itseään ruiskeilla, jotka vauhdittavat aineenvaihduntaa, Dikhtyar kertoo.

24-vuotiaan huippumallin mukaan jotkut mallit ovat turvautuneet peräti pumpulin syömiseen, jotta vatsalaukku täyttyy. Venäläismallin väitteet julkaistiin sen jälkeen, kun Yhdysvalloissa käynnistettiin kaksi suurta kampanjaa taistelemaan mallien liikalaihdutusta vastaan.

Esimerkiksi New Yorkin muotiviikon suunnittelijoita on kehotettu neuvomaan syömishäiriöisiä malleja hoitoon ja tarjoamaan malleille runsaita aterioita tapahtuman takahuonealueilla. Vogue-lehti käynnisti myös kesällä projektin, missä lehden työntekijöitä kehotetaan terveellisemmän ruumiinkuvan esittelemiseen.

Lähde: Telegraph

Kilpailut

Uusimmat