Caitlyn Jenner -naamiaisasu aiheutti someraivon: "Kuvottavaa"

25.08.2015 19:45 - Eeva Rajala

Näyttää siltä, että Caitlyn Jennerin nimellä halutaan rahastaa tai sitten taustalla on yksinkertaisesti hyvä ajatus nostaa ihmisten erilaisuutta esiin.

Yhdysvalloissa suunnitellaan jo tulevia halloween-karkeloita. Yksi uusimmista ja puhutuimmista markkinoille saapuneista naamiaisasuista on kuitenkin saanut jo jotkut sosiaalisen median käyttäjät raivon valtaan.

Yhdysvalloissa on myynnissä Caitlyn Jenner -naamiaisasu. Asu on samantyylinen kuin mikä Jennerillä oli yllään taannoisen Vanity Fair -lehden kannessa. Asuun kuuluu myös "missinauha", missä lukee "Call Me Caitlyn". Katso kuvia asusta täältä! (Mirror)

Twitterissä halloween-asua kommentoineet ovat kertoneet asun olevan kuvottava. Muun muassa transsukupuoliaktivistit ovat ilmaisseet huolensa asiasta ja väittänyt asun ivaavan entistä olympiamitalistia.

"Älkää tehkö Caitlyn Jenneristä naamiaisasua"

Spirit Halloween -yrityksen edustaja Lisa Barr on puolustellut naamiaisasun myyntiin laittoa muun muassa sillä, että asuhan vain juhlistaa Jennerin muuntumista miehestä naiseksi.

- Tuotteemme perustuvat julkkiksiin, sankareihin ja supersankareihin. Olemme sitä mieltä, että Caitlyn Jenner on kaikkea näistä ja häntä pitää juhlistaa, Barr kertoo Mirror-lehden mukaan.

Aktivistit ovatkin tehneet vetoomuksen, jotta yritys ottaisi asun pois myynnistä.

- Älkää tehkö Caitlyn Jenneristä naamiaisasua. Tämä aiheuttaa vain suurempaa transfobiaa ja ihmisten syrjäytymistä, vetoomuksen tehnyt Addison Vincent kirjoittaa.


Lue myös: Caitlyn Jenner mukaan Orange Is the New Black -sarjaan?

Lähde: Mirror

Kilpailut

Uusimmat