Legendaarinen seksitoimittaja kuoli 90-vuotiaana

16.08.2012 18:15 - Mikko Räsänen

Cosmopolitanin pitkäaikainen päätoimittaja Helen Gurley Brown on kuollut 90-vuotiaana.

Cosmopolitanin pitkäaikainen päätoimittaja Helen Gurley Brown on kuollut. 90-vuotiaana menehtynyt kirjailija/päätoimittaja muistetaan erityisesti siitä, että hän lanseerasi sanonnan "Hyvät tytöt pääsevät taivaaseen, pahat tytöt pääsevät minne vaan".

Helen Gurley Brown kohautti vuonna 1962 julkaisemalla kirjan Sex And The Single Girl. Kun monen kustanajan aluksi hylkäämä kirja ilmestyi, aiheutti se kohun, sillä kirja ei vain käsitellyt sinkkunaisten oikeutta seksisuhteeseen vaan antoi jopa ohjeita niihin. Kirjasta tuli kansainvälinen bestseller.

Kirjan menestyksestä huolimatta Gurley Brown muistetaan parhaiten Cosmopolitan-lehden pitkäaikaisena päätoimittajana. Hän nousi lehden johtoon 1965 ja käänsi vaikuuksissa olevan lehden suunnan. Lehti alkoi kannataa seksuaalista vallankumousta ja julistaa sitä, että myös naisilla on oikeus saada rahaa, seksiä ja rakkautta.

Gurley Brown jatkoi lehden johdossa vuoteen 1997 asti. Hänen aikanaan Cosmopolitanin levikki nousi 800 000:sta yli kolmeen miljoonaan. Vaikka Gurley Brown jäi eläkkeelle, ei hänen arvostuksensa laskenut. Esimerkiksi vielä 2008 Slate-lehti valitsi hänet maailman 13:nneksi vaikutusvaltaisimmaksi yli 80-vuotiaaksi.

Lähde: Yahoo

Kilpailut

Uusimmat