Tyrmäävän kaunis huippu-dj korjasi sukupuoltaan: "Se on kuin puberteetti tulisi uudestaan"

15.04.2015 18:45 - Senni Loikala

Arvostettu DJ ja malli Munroe Bergdorf syntyi pojaksi, mutta elää nykyään menestyvän naisen elämää.

Transsukupuolinen naismalli ja DJ Munroe Bergdorf, 27, joutui koville konservatiivisessa poikakoulussa, jossa painotettiin rugbyn pelaamista. Tuolloin hän vielä näytti pojalta ja hänen nimensä oli Ian.

- Minua pidettiin aika epämiehekkäänä, Bergdorf muistaa.

Kun Ian oli 17-vuotias, hän tuli kaapista ulos homona. Tuolloin hän myös alkoi pukeutua naisten vaatteisiin ja hänestä tuli myös drag queen. Pian pelkkä pukeutuminen ei enää tuntunut oikealta.

- Aloitin hitaan prosessin korjatakseni itseni naiseksi; se on paras päätös, jonka olen ikinä tehnyt, kertoo Bergdorf.

Äiti sai tietää nähtyään rinnat

Hänen sukupuolenkorjaukseensa kuului myös naissukupuolihormonien tankkausta. Ne vaikuttivat voimakkaasti Bergdorfiin.

- Se on kävisit uudestaan läpi puberteettivaiheen, joten olin aika itsetietoinen siitä, miltä näytin ja miten pukeuduin ja minusta tuntui, että aloin ajatella eri tavalla.

- Äitini sai tietää, mitä oli tapahtumassa, kun hän huomasi rintojeni kasvavan. Se oli hänelle aluksi shokki, mutta hänestä tuli myöhemmin todella kannustava, nainen kertoo.

"Olen vielä sama ihminen"

Bergdorfilla menee hyvin työelämässä. Hän työskentelee täysipäiväisenä DJ.nä Lontoon vetovoimaisimmilla klubeilla. 

Lisäksi nainen työskentelee mallina ja on poseerannut muun muassa Rihannan luomille Illamasque ja Boy London -brändeille.

Sukupuoltaan korjanneen Bergdorfin kokemukset todistavat, että rehellisyys ja rohkeus voivat tehdä ihmisestä onnellisen. Siitä huolimatta joillain saattaa olla vaikeuksia suhtautua luontevasti transsukupuoliseen ihmiseen. Se ei ole tarpeen.

- Olen vielä sama ihminen, joka olin ennenkin; nyt vain olen oikeassa vartalossa. Katsoessani peiliin minusta tuntuu, että peilistä minä itse katson takaisin, eikä joku toinen, jota en tunnista.

Seuraava artikkeli: Onko tämä mahdollista 2010-luvulla? Suomessa ihmisiä pakotetaan lapsettomiksi

Lähde: Daily Star

Kilpailut

Uusimmat