Kuva: Mikko Räsänen

83-vuotias hampaaton mies soitti radioon - juontaja ja kuulijat liikuttuivat

02.09.2016 21:38 - Mikko Räsänen

Radio Novan Retroperjantain juontaja Oku Luukkainen vastasi suoraan lähetykseen tulleeseen puheluun. Soittaja ja hänen asiansa oli täydellinen yllätys.

Oku Luukkainen juontaa Radio Novan perjantai-illoissa klo 19-22 Suomen suosituinta ysärimusiikkiin erikoistunutta radio-ohjelmaa. Ohjelman käsikirjoitus on yksinkertainen: Luukkainen soittaa 90-luvun suosituimpia eurodance-kappaleita ja ottaa lähetykseen runsaasti kuulijoiden puheluita.

Tämän illan lähetyksessä Luukkainen kuitenkin yllättyi. Yleensä soittajat ovat 20-50-vuotiaita ysärimusiikin ystäviä, mutta kun tänään Luukkainen vastasi puhelimeen, olikin linjalla 83-vuotias mies. Mies kertoi nopeasti asiansa. 

- Mä puhun sammaltaen koska mulla ei ole enää yhtään ainoaa hammasta, mutta mä halusin kertoa sulle että 83-vuotiaana mulla menee perjantaina kello 19.00 kaikki äänet pois paitsi jääkaappipakastin ja sun ohjelma, mä kuuntelen sinua. Mun kuuluisi kuunnella kiikkustuolissa Chopinia tai jotain muuta, ei mulla etes kiikkutuolia ole mut kun tulee joku baby baby, niin se on niin upeeta kuunneltavaa. Jatka hyviä hommia, soittaja kertoi. 

Puhelu kosketti ohjelman yli 130 000:a kuulijaa, mutta myös Luukkainen myöntää, että se pysäytti.

- Ai että, tuosta puhelusta tuli hyvä mieli. Yleisön palaute on se syy, mikä saa minut joka perjantai-iltaisin olemaan kaikista maailman paikoista mieluiten juuri radiostudiossa ysäriä soittamassa. Mutta sitten kun tulee tuollainen puhelu, niin kyllä siinä herkistyy, Luukkainen kertoo.

Myös puhelun kuulleet ohjelman kuulijat alkoivat keskustella siitä Retroperjantain Facebook-ryhmässä pian puhelun jälkeen. 

"Kuulin myös saman puhelun ja oli kyllä jäätävän hyvä fiilis kuulla miten tää ohjelma uppoo myös ikäihmisiin, teet Oku arvokasta työtä", Juha Huuskonen kirjoittaa.

"Silmä kostui, kun kuulin", Ari Molander tunnustaa.

"Se pappa oli niin paras!", Laura Maria kehuu.

"Kuuntelin jutun,ihana setä! Ja paras ohjelma ikinä,ainut mitä radiosta odotan joka viikko!", Heidi Helle kirjoittaa.

Liity Retroperjantain Facebook-yhteisöön täällä

Kilpailut

Uusimmat