Kuva: AOP

Anna: Teuvo Loman raiskattiin teininä: "En ole päässyt siitä yli vieläkään"

16.06.2016 12:17 - Senni Loikala

Teuvo Loman kertoo Anna-lehden haastattelussa rankoista nuoruuskokemuksistaan.

Vaate- ja sisustussuunnittelija Teuvo Loman, 53, kertoo Anna-lehden haastattelussa rankasta kokemuksestaan teininä. Loman joutui vieraan miehen raiskaamaksi.

Ennen raiskausta Loman oli joutunut muuttamaan Irjalan nuorisokotiin, koska hänen äitinsä oli kuollut yllättäen. Loman oli tuolloin vain 16-vuotias.

- Muutto nuorisokotiin tuntui kovalta rangaistukselta heti äidin kuoleman jälkeen. Kasvu jäi kesken. Olin 16-vuotiaana vielä ihan pikkulapsi, Loman kertoo.

Ikävä vanhempien tukea

Pian Loman huomasi viihtyvänsä nuoriskodissa, mutta hän kertoo kaivanneensa vanhempia, jotka olisivat auttaneet kasvattamaan terveen itsetunnon aikuistuvalle pojalle. Vanhempien puutteessa Loman alkoi hakea hyväksyntää muualta.

Loman kertoo, että nuorisokodin lähistöllä ajeli autoja, joissa aikuiset miehet etsivät seuraa. Loman lähti kerran yhden mukavalta vaikuttaneen miehen kyytiin, mutta joutui lopulta tämän raiskaamaksi.

- Se oli ensikokemukseni seksistä miehen kanssa. Lähdin hakemaan huomiota, hellyyttä ja turvaa, jota vailla olin. Sain jotain aivan muuta. En ole päässyt siitä yli vieläkään, vaan se on vaikuttanut koko elämääni.

Poliisi vähätteli raiskausta

Vaikka Loman kertoo ilmoittaneensa raiskauksesta poliisille, ei siitä ollut mitään apua – päinvastoin.

- Mutta he sanoivat vain, että oma vika, itsehän olin mennyt sen miehen autoon. Asia lakaistiin maton alle.

- Äidin kuolema, sukulaisten käytös, raiskaus ja poliisin halveksunta saivat yhdessä aikaan sen, että tunsin oloni arvottomaksi. En ollut yhtään mitään.

Lähde: Anna

Uutisoimme aiemmin Teuvo Lomanin ja pitkäaikaisen kumppanin Niko Heleniuksen erosta. Pääset lukemaan jutun täältä.

Kilpailut

Uusimmat