Kuva: Splashnews

Mila Kunis seksismistä: "Minulle sanottiin, että ellen tottele, saan sanoa hyvästit uralleni"

03.11.2016 13:15 - Elisa Jalasjoki

Tähden mukaan naiset kokevat työelämässä epätasa-arvoista kohtelua jatkuvasti.

Näyttelijäkaunotar Mila Kunis, 33, on nostanut rohkeasti esiin vaietun aiheen A Plus -lehdessä julkaistussa kirjoituksessaan. Tekstissään Kunis toteaa, ettei siedä sitä, että naiset joutuvat kohtaamaan työelämässä edelleen jatkuvaa epätasa-arvoa. 

"Muutos ei tule tarpeeksi nopeasti, jotta se auttaisi ystäviäni, ikäisiäni tai edes lapsiani", tähti kirjoittaa. 

Tähden mukaan ei riitä, että ihmiset ovat aktiivisia ja avoimia keskustelulle, sillä asiat eivät ole muuttuneet. Kunis kirjoittaa avoimesti myös siitä, kuinka itse joutui nousemaan erästä tuottajaansa vastaan, tämän kohdellessa tähteä epätasa-arvoisesti. 

"Tuottaja vaati minua poseeraamaan puolialastomana lehden kannessa, jotta elokuvamme saisi näkyvyyttä. Hän sanoi, että jos en tekisi hänen tahtonsa mukaan, voisin sanoa hyvästit uralleni" , Kunis kirjoittaa.

"Miehen käytös nöyryytti minua, ja ensimmäistä kertaa sanoin urallani ei. Ja mitä tapahtui? Ei mitään. Maailma ei lopunnut, mutta tuottaja sai minut tajuamaan millainen tilanne alallamme on. Hän sanoi ääneen lähes jokaisen naisen pelon". 

Sukupuolijaottelu on syvällä kulttuurissa

Kunisin mukaan sukupuolijaottelu on Yhdysvalloissa syvällä maan kulttuurissa. Tähti kertoo työskennelleensä muun muassa henkilön kanssa, joka ei kyennyt näkemään häntä kollegana, vaan ainoastaan näyttelijä Ashton Kutcherin, 38,  vaimona ja lastensa äitinä. 

"Uskottelin pitkään itselleni, että tällä alalla naisten täytyy pelata miesten pillien mukaisesti pärjätäkseen. Naiset pelkäävät, että jos puhumme asioista ääneen, elantomme on vaarassa. Emme halua vaikuttaa ämmiltä, joten jäämme odottamaan että muutos tapahtuu itsestään".

Kunis kertoo kohdanneensa uransa aikana jatkuvasti tilanteita, joissa häntä on loukattu, tai hänet on työnnetty syrjään. Myös naisen palkka on aina alhaisempi kuin mieskollegoilla. Tähti kertoo perustelleensa tilannetta itselleen niin, että joku toinen on osannut häntä paremmin. Nyt Kunis kuitenkin kertoo päättäneensä, ettei aio jäädä odottamaan muutosta. 

"Aion nousta ylös, levittää tietoa epätasa-arvosta ja pyrkiä tekemään kaikkeni, jotta tämä ongelma katoaisi. Jos tätä tapahtuu minulle, sitä tapahtuu naisille kaikkialla muuallakin". 

Lähde: ELLE

Lue myös: Harvinaiset kuvat julki - Mila Kunisin ja Ashton Kutcherin tytär on suloinen ilmestys!

Lue myös: Mila Kunisin laskettuun aikaan enää hetki - katso kuvat muhkeasta vauvamasusta!

Kilpailut

Uusimmat