Humalaiset katsojat häiritsevät koomikko Ilari Johanssonia: "Älkää jumalauta pilatko esitystä"

26.09.2017 15:30 - Iiro Myllymäki

Stand up -koomikon kokemuksen mukaan alkoholi vapauttaa suomalaisten naurujänteitä, mutta liika on liikaa.

Kokenut stand up -koomikko Ilari Johansson on lähtemässä 30 paikkakuntaa käsittävälle Avohakkuu-nimiselle stand up -kiertueelle lokakuun alussa. Kiertueella mies pureutuu 100-vuotiaan Suomen historiaan ja suomalaisuuden ytimeen komiikan keinoin. Johansson kertoo SuomiRockin Iltapäivän Rea Haverisen ja Matti Mäki-Kokkilan haastattelussa, että suomalaiset kyllä osaavat nauraa itselleen.

- Mielestäni on mahdoton lähtökohta, että olisi jokin rotu, kansa tai heimo, joka ei osaisi nauraa itselleen. Ei niitä olisi olemassa, jos ne eivät osaisi. Ne olisivat jo tappaneet toisensa pois kuleksimasta, Johansson sanoo.

Koomikko myös uskoo, että Suomen historiassa ei ole mitään asiaa, josta ei voisi heittää vitsiä. Kaikki riippuu siitä, mistä kulmasta aihetta lähestyy.

Laivakeikoilla ronskimpaa läppää

Stand up -keikoilla yleisön kanssa vuorovaikutuksessa oleminen on tärkeä osa keikan kulkua. Johanssonin kokemuksen mukaan alkoholin nauttiminen vapauttaa yleisöä parempiin nauruihin, mutta liika on liikaa.

- Kun 1,5 promillen yli mennään, tulee hankalaa. Silloin itselläni tulee empatia muita yleisössä olevia kohtaan, että älkää nyt jumalauta pilatko esitystä noilta muilta. Silloin on vihainen niiden toisten puolesta, Johansson kertoo.

Ilari Johansson on yksi esiintyjä suurella Vadelmavene-komediaristeilyllä. Hänen lisäkseen esiintymässä ovat muun muassa Sami Hedberg, Niko Kivelä ja Heli Sutela. Johansson pitää laivakeikoista, sillä siellä voi usein heittää vielä roisimpaa läppää kuin muilla keikoilla.

- Laivoilla ihminen vapautuu monellakin eri tavalla. Siellä on joku sanaton sopimus, että siellä voi ruiskaista vielä ronskimmin juttuja kuin monessa muussa paikassa.

Komediaristeily Vadelmavene, sunnuntai 19.11.2017 klo 18.30, Silja Europa.
Hytit alkaen 50€ / henkilö.
Hyttien varaus ja lisäinfot www.vadelmavene.fi. Ikäraja K-18.

Lue myös: Pohjoismaiden ensimmäinen komediaristeily seilaa marraskuussa - mukana eturivin tähtiä

Voice.fi ja SuomiRock kuuluvat Bauer Mediaan.

Kilpailut

Uusimmat