Kuva: Henna Koste

Samuli Vauramo ei ole nähnyt tähdittämiään elokuvia: "Minusta olisi mielenkiintoista nähdä ne"

05.09.2018 20:45 - Henna Koste

Tähtinäyttelijä päätti ottaa huippuopettajan pohdinnasta opiksi.

Näyttelijä Samuli Vauramo, 36, tähdittää tällä viikolla alkavaa Ratamo-sarjaa. Hän tekee nimikko roolin Arto Ratamona, joka on suojelupoliisin etsivä. Hienon uran tehnyt mies on työskennellyt yhdeksässä maassa. Siitä huolimatta hän ei ole nähnyt omia töistään kuin murto-osan. Käänne tapahtui, kun Vauramo oli Teatterikorkeakoulun jälkeen Judith Westonin opissa Yhdysvalloissa.

- Katsoimme kohtausta, jonka jälkeen näyttelijä pyysi saada tehdä sen uudestaan, koska se meni hänen mielestään päin seiniä. Meistä muista se oli ihan mahtava, Vauramo muistelee Voice.fi:n haastattelussa.

Siitä alkoi keskustelu Westonin ja näyttelijäoppilaiden välillä siitä, mikä merkitys on sillä, miltä näyttelijästä itsestään tuntuu ja miltä se näyttää taas ulospäin.

- Loppuun Judith totesi kuin ohi mennen, että olisipa mielenkiintoista nähdä, mitä kävisi näyttelijälle, joka uransa alkuvaiheessa lopettaisi omien töidensä katselun. Minulta oli tulossa ulos juuri Uutishuone-sarja, katsoin pari jaksoa ja mietin, että "mitäs, jos lopettaisin?", Vauramo muistelee liki kymmenen vuoden takaista käännekohtaa. 

"Oppi on saavutettu"

Näyttelijä korostaa, että kyse ei ole siitä, etteikö hän kestäisi katsoa itseään.

- Päinvastoin: minusta se on kiinnostavaa. Viimeiseltä kymmeneltä vuodelta olen nähnyt muutaman jutun; yhden Onnelin ja Annelin ja yhden ulkomaisen leffan. Esimerkiksi The American, Kääntöpiste, Lauri Mäntyvaaran tuuheet ripset, Tuntematon sotilas ja Ruotsissa tekemäni kokonainen tv-sarja ovat näkemättä, Vauramo listaa.

Ratamo-sarjan hän sen sijaan aikoo katsoa. 

- Aion katsoa myös kaikki ne tehdyt työt. Pointti oli se, että opettelee toisenlaisen työtavan, opettelee keskittymään siihen, mitä tässä kerrotaan, eikä mieti vain, miltä se näyttää. Nyt minusta tuntuu, että se oppi on saavutettu, Vauramo toteaa.

Tulevaisuudessa kunnianhimoista Vauramoa kiinnostaa tuottaminen ja käsikirjoittaminen. 

Lue myös: Samuli Vauramo hehkuttaa kihlattuaan: 'Suomen järkyttävän huono sää on hänelle vain eksoottista!"

Lue myös: Näyttelijä Samuli Vauramo uudesta roolistaan: 'Suojelupoliisin reaktio jännittää'

Kilpailut

Uusimmat