Kuva: Shutterstock

Tänään tv:ssä: Petra, 20, odottaa toista lasta - raskautta on varjostanut suuri pelko

25.10.2018 07:13 - Katariina Auvinen

Petra on nuoresta iästään huolimatta kärsinyt lapsettomuudesta.

Jos Toisenlaiset teiniäidit -ohjelma meni ohi maanantaina, ei hätää, tänään nähdään uusinta sarjasta. Ohjelmassa tutustutaan Petraan, 20, joka on tulossa nyt toista kertaa äidiksi. Kun nyt kolmevuotias Nea ilmoitti tulostaan, oli Petran ja hänen kumppaninsa Tatun suhtautuminen uutiseen hyvin erilainen.

- Tatu muuttui täysin ilmeettömäksi ja meni syömään aamiaista. Olimme puhuneet kyllä, että abortti ei ollut vaihtoehto, Petra kertoo. 

Pari meni naimisiin 2016, jonka jälkeen he toivoivat Nea-tyttärelleen sisarusta, mutta raskaus ei ottanut onnistuakseen. Pari yritti toista lasta kaksi vuotta ja lapsettomuus heijastui myös Petran henkiseen hyvinvointiin. 

- Kun hakeuduin lääkärin vastaanotolle, niin minua ei otettu tosissaan. Minulle kerrottiin, että en voinut kärsiä lapsettomuudesta, koska olin niin nuori ja minulla oli jo yksi lapsi, äiti kertoo. 

Ongelmat tulla raskaaksi ovat heijastuneet myös itsekriittisen Petran itsetuntoon. 

- Olen ollut aina todella kriittinen itseäni kohtaan. Lapsettomuus aiheutti syvempää inhoa itseäni kohtaan, koska koin minun olevan jotenkin viallinen, etten pystynyt tulemaan raskaaksi toista kertaa, hän kertoo. 

Kun toinen lapsi vihdoin ilmoitti tulostaan, ei Petra voinut uskoa asiaa todeksi. Raskautta on varjostanut suuri pelko menettämisestä. 

Toisenlaiset teiniäidit
Liv
Klo 21.00

Kilpailut

Uusimmat