Kuva: AOP

Laulaja Halsey julkaisi itsestään syömishäiriökuvan ja kritiikkiä sateli heti - "Olen pahoillani"

31.12.2020 12:15 - Iiro Myllymäki

Halseyta on kritisoitu siitä, ettei hän antanut tarpeeksi selvää sisältövaroitusta arkaluontoisen julkaisunsa yhteydessä.

Muusikko Halsey, 26, on ottanut osaa Instagramissa leviävään haasteeseen, jossa omia seuraajia pyydetään ehdottamaan tietynlaisia kuvia julkaistaviksi tarinat-osiossa. Halseyta pyydettiin julkaisemaan esimerkiksi kuva hänen heikoimmalta hetkeltään. Kuvaksi nainen valitsi otoksen itsestään ajalta, jolloin hän kärsi syömishäiriöstä. Peilin kautta otetussa kuvassa nainen nähtiin yläosattomissa.

Kuvajulkaisusta saadun kriittisen palautteen vuoksi Halsey päätyi poistamaan kuvan kokonaan. Monet kritisoivat naista siitä, että hän ei varoittanut tarpeeksi selvästi arkaluontoisesta kuvasta, joka saattaa aiheuttaa häiritseviä tuntemuksia syömishäiriöistä kärsiville tai niistä aiemmin kärsineille. Julkaisussaan Halsey oli kirjoittanut ”TW: ED”, millä tarkoitetaan sisältövaroitusta syömishäiriöstä.

”Pyytäkää apua”, luki julkaisussa myös.

Nyt Halsey on kommentoinut kuvan aiheuttamaa kohua Twitterissä.

”Olen hyvin pahoillani siitä, että julkaisin itsestäni kuvan, joka esittää taisteluani syömishäiriön kanssa ilman riittävää sisältövaroitusta. Minua hermostutti julkaista kuvaa enkä ajatellut kunnolla. Pyrkimykseni olivat hyviä. En ikinä haluaisi loukata ketään, joka jakaa saman kamppailun”, Halsey kirjoittaa.

Jos upotus ei näy, klikkaa tästä.

Toisessa twiitissään nainen kertoo ottavansa nyt hieman taukoa sosiaalisesta mediasta, sillä kuvan laukaisema kohu on osoittautunut hänelle liian raskaaksi käsiteltäväksi tällä hetkellä.

Halsey on aiemminkin kertonut avoimesti syömishäiriöstään ja myös mielenterveysongelmistaan. Vuonna 2019 nainen kertoi Rolling Stonelle, että hän on saanut apua syömishäiriöönsä mutta ei ole täysin selättänyt sitä.

Yhdysvaltalainen poptähti Halsey esiintyi ensimmäisen kerran Suomessa viime helmikuussa. Naisella on Instagramissa yli 22 miljoonaa seuraajaa. Halsey nousi maailmanlaajuiseen suosioon oltuaan mukana The Chainsmokersin megahitillä Closer. Time-lehti valitsi hänet sadan maailman vaikutusvaltaisimman ihmisen joukkoon tänä vuonna.

Lue myös: Halseyn look tuo mukanaan tuulahduksen nollarimuotia - päästää myös syksyn trendivärin oikeuksiinsa

Lue myös: Halseyn räväkkä tyyli kerää hehkutusta - lyhyet hiukset saivat näyttävän uuden väriyhdistelmän

Lähde: People

Kilpailut

Uusimmat