Kuva: AOP

Eddie Murphy paljasti syyn pitkälle tauolleen näyttelemisestä - "Tämä p*ska ei ole hauskaa"

09.03.2021 16:45 - Roy Kokkonen

Lukuisat ehdokkuudet ja palkinnot huonoimpia elokuvia palkitsevassa Golden Raspberry -gaalassa ajoivat pitkän uran tehneen Eddie Murphyn kuuden vuoden tauolle.

Koomikko ja näyttelijä Eddie Murphy, 59, on tunnettu lukuisista komediaelokuvista, kuten Beverly Hills Kyttä, Harlemin yöt ja Prinssille morsian, jonka jatko-osa sai juuri ensi-iltansa.

Vuosina 2013–2018 Murphy kuitenkin piti taukoa. Tuona aikana hänet nähtiin vain yhdessä elokuvassa, joka oli vuonna 2016 ensi-iltansa saanut Mr Church.

Mies teki paluun valkokankaille vasta vuonna 2019, kun hänet nähtiin pääroolissa Dolemite Is My Name -elokuvassa.

Murphy kertoo WTF-podcastissa päättäneensä jäädä tauolle, koska jopa hän itse piti sitä edeltäneitä elokuvia huonolaatuisina.

– Tein p*skaelokuvia. Ajattelin, että tämä p*ska ei ole hauskaa. Minulle annetaan Razzie-palkintoja, Murphy sanoo.

Razzie-, eli Golden Raspberry -palkintoja myönnetään vuosittain huonoimmille elokuville ja näyttelijöille eri kategorioissa. Gaalaa on järjestetty vuodesta 1981 alkaen ja perinteisesti palkinnot jaetaan päivää ennen Oscar-gaalaa.

Ennen taukoa Murphy oli ollut ehdolla peräti yhdeksän kertaa, joista hän oli "voittanut" kolme. Ehdokkuuksia oli tullut muun muassa elokuvista Norbit, Pluto Nash ja Tähtivieras Dave.  

Vuonna 2010 hänelle myönnettin Vuosikymmenen huonoimman näyttelijän palkinto.

– K*sipäät antoivat minulle huonoimman näyttelijän palkinnon. Joten ajattelin, että ehkä on aika pitää tauko, Murphy kertoo.

Alun perin tauon oli tarkoitus kestää vain vuoden päivät. Se kuitenkin venyi.

– Voisin istua sohvalla ja olla nousematta ylös, mutta en halua, että viimeiset elokuvani olisivat hevonp*skaa.

Murphy sai Golden Globe -ehdokkuuden Dolemite Is My Name -elokuvasta ja se huomioitiin myös Golden Raspberry -gaalassa, joka palkitsi miehen Redeemer-palkinnolla tason parantamisesta.

Lue myös: Julkkikset, joilla on enemmän lapsia kuin ehkä tajusitkaan - katso

Lue myös: Eddie Murphy poseeraa harvinaisessa yhteiskuvassa 10 lapsensa kanssa - mukana myös Mel B:n tytär

Lähde: Independent

Kilpailut

Uusimmat