Kuva: AOP

Konkarinäyttelijä ehdolla sekä parhaan että huonoimman sivuosan palkintoihin - samasta roolista

16.03.2021 12:15 - Roy Kokkonen

Amerikkalaisnäyttelijä Glenn Close on ehdolla sekä parhaan naissivuosan Oscar-palkintoon että huonoimman naissivuosan Razzie-palkintoon elokuvasta Hillbilly Elegy. Eriskummallinen tilanne on tapahtunut aiemmin vain vuonna 1984.

Yhdysvaltalaisnäyttelijä Glenn Close, 73, valittiin eilen ehdolle parhaan naissivuosan Oscar-palkintoon roolistaan elokuvassa Hillbilly Elegy. Samalla näyttelijä joutui poikkeukselliseen tilanteeseen, sillä vain kolme päivää aiemmin hänet nimettiin ehdokkaaksi myös huonoimman naissivuosan Razzie-palkintoon - samasta roolista.

Oscarit ovat Yhdysvaltain elokuva-akatemian jakamia palkintoja, joita pidetään yhtenä merkittävimmistä elokuva-alan tunnustuksista. Razzie-, eli Golden Raspberry -palkinto on puolestaan vuodesta 1981 alkaen jaettu elokuvapalkinto, joka myönnetään vuosittain huonoimmille elokuville ja näyttelijöille.

Kyseessä on ensimmäinen kerta sitten vuoden 1984, kun kukaan on ollut samaan aikaan ehdolla molempiin palkintoihin samasta roolisuorituksesta. 37 vuotta sitten Amy Irving oli samassa tilanteessa elokuvasta Jentl

Yleisempää on, että näyttelijä on ehdolla kumpaankin palkintoon kahdesta eri elokuvasta, kuten kävi Sandra Bullockille vuonna 2010. Hän "voitti" huonoimman naispääosan Razzie-palkinnon elokuvasta All About Steve ja parhaan naispääosan Oscarin Elämä pelissä -elokuvasta.

Glenn Close on ollut aiemmin Oscar-ehdokkaana seitsemän kertaa. Lisäksi hän on saanut kolme Emmyä, kolme Tonya ja kolme Golden Globea.

Vuoden 2021 Razzie-gaala pidetään 24. huhtikuuta, kaksi päivää ennen Oscar-gaalaa.

Lue myös: Jared Leto kadotti Oscar-patsaansa: "Toivottavasti se on hyvissä käsissä"

Lähde: Independent

Kilpailut

Uusimmat