Kuva: AOP

Orange Is the New Black -tähti meinasi luovuttaa juuri ennen kuin sai ikonisen roolinsa

02.06.2021 22:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Orange Is the New Black -sarjasta tunnetuksi tullut Laverne Cox kertoo avoimesti, kuinka oli suurissa talousongelmissa ja luovuttamassa näyttelemisen suhteen juuri ennen, kuin sai ikonisen roolinsa.

Netflixin alkuperäissarja Orange Is the New Black teki näyttelijä Laverne Coxista, 49, supertähden. Hän kuitenkin kertoo, että juuri ennen suurta läpimurtoaan hän oli jo aivan vähällä luovuttaa näyttelemisen suhteen.

Cox hurmasi OITNB:ssa Sophia Bursetina, mutta ennen ikonista rooliaan hän kertoo olleensa todella elämänsä aallonpohjassa. Hän oli syvässä talousahdingossa ja vähällä jäädä kodittomaksi.

- Kun aloimme kuvata ohjelmaa syksyllä 2012, olin vain niin onnellinen, että minulla oli työ. Minulla oli vuokria maksamatta ja olin kaikenlaisissa veloissa. Olin itseasiassa luovuttamassa näyttelemisen suhteen muutamia kuukausia ennen, kuin sain roolin Orangesta, Cox kuvailee vaikeaa ajanjaksoaan.

Samoihin aikoihin hän täytti 40 vuotta ja tunsi olonsa ahdistuneeksi, koska hänen taloutensa laahasi eivätkä asiat menneet, niin kuin hän olisi toivonut niiden menevän. Hän oli suunnitellut hakeutuvansa jatko-opiskelemaan, kunnes OITNB:n koekuvaukset muuttivat kaiken.

- Orangesta tulikin jatkokoulutukseni. Se muutti kaiken, Cox kertoo.

Orange Is the New Blackin ensimmäinen tuotantokausi julkaistiin Netflixissä vuonna 2013. Sarjasta esitettiin yhteensä seitsemän tuotantokautta, joista viimeinen vuonna 2019. Vuonna 2013 Cox sai roolistaan televisioalan Emmy-ehdokkudeen ja oli samalla kautta aikain ensimmäinen avoimesti transsukupuolinen Emmy-ehdokas. 

Lue myös: Orange is the New Black -kaunotar löysi rakkauden - ensimmäinen kuva rakastavaisista julki

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat