Kuva: AOP

Pulmuset-tähti Christina Applegatella todettiin MS-tauti: "Tämä on ollut kummallinen matka"

10.08.2021 15:15 - Iiro Myllymäki

Näyttelijä sai autoimmuunitaudin diagnoosin muutama kuukausi sitten.

Pulmuset-komediasarjasta muistettava näyttelijä Christina Applegate, 49, on kertonut sairastavansa MS-tautia. Nainen kertoo Twitterissä saaneensa diagnoosin muutama kuukausi sitten. Asiasta uutisoi muun muassa NBC.

”Tämä on ollut kummallinen matka. Olen saanut tukea ihmisiltä, joilla tämä on myös todettu. Tämä on ollut rankkaa”, Applegate kirjoittaa Twitterissä.

Jos upotus ei näy, klikkaa tästä.

Toisessa twiitissä Applegate pyytää yksityisyyttä asian käsittelyssä.

”Kuten yksi ystäväni, jolla on myös MS-tauti, sanoi, ’me heräämme ja teemme tarvittavat toimet’. Juuri niin aion tehdä”, Applegate kirjoittaa.

Jos upotus ei näy, klikkaa tästä.

MS-tauti on Terveyskirjaston mukaan yleisin nuorten aikuisten liikunta- ja toimintakykyyn vaikuttava keskushermoston sairaus. Yleisimmin sairastuminen tapahtuu 20–40-vuotiaana. Kyseessä on autoimmuunitauti, jossa elimistö hyökkää omia kudoksia vastaan muodostamalla vasta-aineita. Oireisiin voi kuulua muun muassa näön heikkenemistä, tuntomuutoksia, uupumusta, keskittymisvaikeuksia ja liikkumisen hankaloitumista, kertoo Neuroliitto. Sairaus vaikuttaa yksilöllisesti ja sen kanssa voi elää hyvää elämää. Arviot taudin vaikutuksesta elinikään vaihtelevat. Neuroliiton mukaan ilman lääkitystä MS-tauti lyhentää odotettavissa olevaa elämän pituutta noin kuusi vuotta.

Christina Applegate tunnetaan parhaiten Pulmuset-sarjan Kelly Bundyn roolista. Applegate näytteli sarjassa vuosina 1987–1997. Hänet on nähty myös monissa elokuvarooleissa muun muassa elokuvissa Bad Moms, Radalla ja Uutisankkuri: Ron Burgundyn legenda.

Monet muistavat Christina Applegaten parhaiten suosikkikomedia Pulmusista. (kuva: AOP)

Lue myös: Uusi Netflix-sarja oli liikaa sitä tähdittäneelle Pulmuset-kaunottarelle - aloitti terapian

Lue myös: Pulmuset-näyttelijä kävi läpi rajun leikkauksen - munasarjat jouduttiin poistamaan

Lähteet: NBC, Terveyskirjasto, Neuroliitto

Kilpailut

Uusimmat