Kuva: AOP

Uudesta Ihmeotukset-elokuvasta poistettiin kuusi sekuntia - homoseksuaalisuuteen viittaavat lauseet olivat Kiinalle liikaa

14.04.2022 08:15 - Riia Frost

- Haluamme yleisömme kaikkialla maailmassa nauttivan tästä elokuvasta. Siksi meille on erittäin tärkeää, että myös Kiinan teatteriyleisöllä on mahdollisuus kokea elokuva pienistä muokkauksista huolimatta, Warner Bros. Studio lisää.

Juttu sisältää juonipaljastuksia elokuvasta Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore.

Ihmeotukset: Dumbledoren salaisuudet (eng. Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore) -elokuva sai ensi-iltansa 8. huhtikuuta, mutta Kiinassa esitetystä versiosta on poistettu kuusi sekuntia. BBC-julkaisun mukaan kyseiset poistetut vuorosanat sisältävät lauseet ”koska rakastin sinua” ja ”kesä, jolloin Gellert ja minä olimme rakastuneita”, millä saatetaan viitata mieshahmojen Dumbledoren ja Grindelwaldin romanttiseen menneisyyteen.

Harry Potter -kirjasarjan kirjoittanut J. K. Rowling vahvisti vuonna 2007 suositun Dumbledore-hahmon olevan homoseksuaali, mutta yksikään aiempi elokuva ei ole viitannut tähän ennen uusinta Ihmeotukset-leffaa.

Vaikka Kiinassa homoseksuaalisuus on ollut laillista jo yli kaksi vuosikymmentä, samaa sukupuolta olevien avioliittoa ei kuitenkaan tunnusteta. Tämän vuoksi moni HLBTIQ+-yhteisössä ei tänäkään päivänä saa perheensä hyväksyntää.

Fantastic Beasts -elokuvissa Dumbledorea näyttelee Jude Law. (kuva: Warner Bros. Pictures / YouTube)

Variety-julkaisussa Warner Bros. Studio kertoo olevansa sitoutunut turvaamaan jokaisen julkaisemansa elokuvan eheyden, vaikka se joskus, kuten Kiinan tapauksessa, tarkoittaisikin joidenkin kohtausten leikkaamista.

- Hyväksyimme vaaditut muutokset noudattaaksemme heidän paikallisia vaatimuksiaan, mutta elokuvan henki säilyy kuitenkin ehjänä, Warner Bros. Studio toteaa.

- Haluamme yleisömme kaikkialla maailmaa nauttivan tästä elokuvasta. Siksi meille on erittäin tärkeää, että myös Kiinan teatteriyleisöllä on mahdollisuus kokea elokuva kokonaisvaltaisesti pienistä muokkauksista huolimatta, Warner Bros. Studio lisää.

Ihmeotukset ja niiden olinpaikat on kirjailija Rowlingin luoman Harry Potter -kirjasarjan esiosa. Kirjasta tuotettu elokuvasarja sijoittuu 1920-luvulle, eli aikaan ennen Harry Potterin syntymää, ja siinä seurataan Lisko Scamander -nimisen velhon seikkailuja.

Ihmeotukset: Dumbledoren salaisuudet -elokuvan trailerin voit katsoa alta.

Mikäli linkki ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös: Lisää maistiaisia tulevasta Ihmeotukset-elokuvasta - fanit odottavat Mads Mikkelsenin roolisuoritusta

Lue myös: Johnny Deppin korvaaja nähdään Ihmeotukset-trailerilla - katsojilla ristiriitaiset mielipiteet

Lähteet: BBC, Variety

Kilpailut

Uusimmat