Kuva: AOP / Shutterstock

Bill Cosby tuomittiin alaikäisen seksuaalisesta hyväksikäytöstä - edellinen tuomio kumottiin vuosi sitten

22.06.2022 15:45 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Koomikko tuomittiin alaikäisen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, joka tapahtui lähes 50 vuotta sitten.

Koomikko Bill Cosby, 84, on todettu syylliseksi Judy Huthin seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Hyväksikäyttö tapahtui vuonna 1975 Playboy-kartanossa Huthin ollessa 16-vuotias.

Cosby ei ollut paikalla tuomionluvussa. Kahden viikon mittaisen oikeudenkäynnin päätteeksi valamiehistö päätyi siihen, että koomikon olisi maksettava vahingonkorvauksia puolen miljoonan dollarin edestä.

Huth jätti ensi kerran haasteen vuonna 2014, jossa hän haki korvauksia kokemastaan henkisestä kärsimyksestä. Huthin mukaan hän tapasi koomikon ollessaan viettämässä aikaa ystävänsä kanssa, jolloin Cosby oli lähestynyt tyttöjä pyytäen näitä seuraansa.

Seuraavana päivänä koomikko oli halunnut tavata tytöt uudelleen ja oli tällöin tarjoillut heille alkoholia biljardin peluun yhteydessä. Huthin mukaan hänen oli juotava olut aina, kun Cosby voitti pelin. Illanvieton jälkeen koomikko oli vienyt tytöt Playboy-kartanoon, jossa väitetty hyväksikäyttö oli tapahtunut kartanon makuuhuoneessa.

Kalifornian laki mahdollistaa alaikäisiin kohdistuneiden seksuaalisten hyväksikäyttöjen käsittelyn oikeudessa vielä vuosikymmeniä tapahtumien jälkeen, joten tapaus oli mahdollista vielä tuomita.

Cosbyn aiempi tuomio Andrea Constadin seksuaalisesta hyväksikäytöstä kumottiin vuosi sitten.

Lue myös: Koomikko Bill Cosby,81, vankilaan jopa 10 vuodeksi - sai tuomion seksuaalirikoksista

Lue myös: Bill Cosby käy vastaiskuun: Palkkasi etsivän puhdistaakseen maineensa

Lue myös: Oikeusasiakirjat julki: Bill Cosby myöntää huumanneensa teinitytön ja käyttäneensä häntä hyväksi

Lähde: Hollywood Life

Kilpailut

Uusimmat