Kuva: AOP

Suomalaismuusikoiden vetoomus Ylelle noteerattiin kansainvälisessä mediassa

11.01.2024 14:15 - Rebekka Silvennoinen / rebekka.silvennoinen@bauermedia.fi

Myös UMK-finalisti Jesse Markin otti vahvasti kantaa Israelin osallistumiseen Euroviisuihin.

Joukko tunnettuja suomalaismuusikoita vaatii vetoomuksessa Yleisradiota boikotoimaan Euroviisuja, mikäli Israel osallistuu kilpailuun. Vetoomuksessa on yli 1400 allekirjoitusta.

Vetoomuksen on noteerannut myös BBC eli Britannian yleisradioyhtiö.

BBC uutisoi vetoomuksen allekirjoittaneiden joukossa olevan muun muassa Olavi Uusivirta, Paleface ja Suomea vuoden 2021 Euroviisuissa edustanut Axel Ehnström.

Vetoomuksessa allekirjoittajat toteavat Israelin osallistumisen Euroviisuihin arvojensa vastaiseksi. Allekirjoittaneet syyttävät Yleisradiota kaksoisstandardeista, sillä Yle oli ensimmäisten joukossa vaatimassa vuonna 2022 Venäjän boikotoimista kilpailusta. Vetoomuksen allekirjoittaneet odottavat Yleltä ”samanlaista aktiivista arvojen puolustamista nytkin”.

Viime kuussa islantilaiset muusikot esittivät samanlaisia vaatimuksia yleisradioyhtiö Rúville.

Helsingin Sanomat kertoivat uutisessaan, ettei vetoomuksen allekirjoittamiseen vaadita vahvaa tunnistautumista. Vetoomuksen on voinut allekirjoittaa sama henkilö useammin.

HS:n jutussa selviää myös, että allekirjoitukseen lisättyjen titteleiden perusteella allekirjoittaneiden joukossa on myös muita kuin musiikkialan ammattilaisia, vaikka vetoomuksen otsikossa sanotaan sen olevan kohdistettu vain musiikkialan ammattilaisille.

Nyt myös UMK-finalisti Jesse Markin on ottanut Instagramissa kantaa keskusteluun. Hän ilmoittaa julkaisemallaan videolla, että vaikka voittaisi UMK:n ja saisi paikan viisuihin, ei hän aio osallistua kisaan, mikäli Israel on mukana. 

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä

Lue myös: Osallistuuko Karibia Euroviisuihin? Mystinen julkaisu hämmentää sosiaalisessa mediassa

Lue myös: Suosittu poptähti edustaa Britanniaa euroviisuissa

Lähde: BBC

Kilpailut

Uusimmat