Rintaleikkaukset työllistävät Tallinnassa - katso viime vuoden suosituimmat kauneusleikkaukset!

21.01.2010 16:45 -

Kauneuskirurgiset operaatiot työllistävät plastiikkakirurgeja yhä enemmän. Voice selvitti vuoden 2009 suosituimmat kauneusleikkaukset.

Kauneusyrittäjä Tiina Jylhän mukaan kauneusbisnes ei ole menettänyt asiakkaita taantuman takia, vaan pikemminkin päinvastoin. The Look -klinikkaa vetävä Jylhä toteaa, että talouden alamäen aikaan ihmiset hakevat piristystä ja panostavat ulkonäköönsä entistä enemmän.

The Lookin suosituimpia leikkauksia viime vuonna olivat vartalon muotoilut ja rintaleikkaukset. Klinikalla on tehty selkeästi eniten naisten rintaleikkauksia, joka käsittää rintojen pienentämisen, kohotuksen ja suurentamisen silikonien avulla. Naisten operaatioista yli puolet on rintaleikkauksia. Toiseksi suosituinta on vartalon muokkaaminen esimerkiksi rasvaimulla.

Jylhän klinikalla käyvistä miehistä 60 prosenttia valitsee kauneusoperaatiokseen vartalon muotoilun, eli useimmiten rasvaimun. Miehet ehostavat itseään myös kasvojen alueelta: 40 prosenttia The Lookin suorittamista operaatioista kohdistuu kasvoihin.

Sairaala Siluetin suosituimmat kauneuskirurgiset operaatiot kohdistuvat pään alueelle. Niin sanotuista kevytoperaatioista eniten tehdään laserhoitoja sekä botuliinipistoksia. Leikkaushoidoista suosituimpia ovat yläluomileikkaukset, rintojen suurennukset ja muodon korjaukset. Näiden jälkeen listalta löytyvät kasvojenkohotukset ja nenäleikkaukset.

Plastiikkakirurgi Timo Pakkanen kertoo Voicelle, että miehet suosivat Siluetissa eniten laserhoitoja, yläluomileikkauksia, rasvaimuja sekä nenäleikkauksia.

Kilpailut

Uusimmat