Tiina Jylhä missien kauneusleikkauskohusta: Hömppää koko vouhotus

22.01.2010 20:47 -

Kauneusyrittäjä Tiina Jylhä ihmettelee Miss Suomi -kisojen ympärillä joka vuosi pyöriviä puheita kauneusleikkauksista.

Kauneuskirurgiset operaatiot puhuttivat tänäkin vuonna missikisojen yhteydessä. Miss Suomi 2010 -kiertueen kesken jättänyt finalisti Oona Kare kohautti jo semifinaaleissa, kun hän oli joutunut toimittamaan missiorganisaatiolle lääkäriltä peräisin olevan aitoustodistuksen rinnoistaan.

Miss Suomi 2010 Viivi Pumpanen lähtee edustamaan Suomea Miss Universum kilpailuihin tänä keväänä. Pumpanen, 167 cm, saa vastaansa jopa kymmenen senttiä pidempiä kaunottaria. Suomen missiorganisaatio luottaa luonnollisuuteen, eikä ole päästänyt kauneuskirurgisissa operaatioissa käyneitä tyttöjä Miss Suomi -kilpailuun.

The Look -klinikkaa johtavan Tiina Jylhän mielestä jokavuotinen missikisojen aikaan käytävä kohu kauneusleikkauksista on täysin turha.

- Hömppää koko vouhotus. Jos kerran on tarkoitus osallistua maailmalla kisoihin, niin kaikilla pitäisi olla samat säännöt. Ja mitä väliä sillä on - jos on kaunis, niin on kaunis, millä keinolla tahansa. Kilpailun pointtihan on se, että kuka miellyttää esteettistä silmää, Tiina Jylhä toteaa Voicen haastattelussa.

Kauneusyrittäjä ihmettelee nimenomaan silikonirinnoista vouhottamista. Hänen mielestään missejä on turha moralisoida kauneusleikkauksista. Varsinkin, kun tarkoitus on menestyä kansainvälisissä kisoissa.

- Kukaan siellä ei pysty tutkimaan, onko esimerkiksi reisiin tehty rasvaimua. Kukaan ei pysty sanomaan sitä. Tai jos on vähän laitettu ruisketta huuleen.

Jylhällä ei ole tarkkaa tietoa siitä, mitkä ovat operaatiot ovat erityisesti kansainvälisten missikaunotarten suosiossa.

- Välttämättä ei ole aina leikkauksia tehty, mutta monelle on laitettu esimerkiksi ruisketta huuleen tai jonnekin. Rintoja on laitettu ja pieniä rasvaimuja tehty. Ne ovat varmasti yleisimmät jutut, joita sen ikäisille naisille yleensäkin tehdään, Tiina Jylhä toteaa.

Kilpailut

Uusimmat