Korealaistiedemiesten kova väite: Viina joka ei aiheuta krapulaa!
Chungnamin yliopistossa työskentelevien tutkijoiden keksintö perustuu hapen lisäämiseen alkoholijuomiin. Happirikastettu 20% alkoholia sisältävä juoma poistui koehenkilöiden elimistöstä noin 20-30 minuuttia nopeammin kuin tavallinen vastaava juoma.
Asiasta raportoineen io9-sivuston mukaan vaikutus myös kertautuu, jolloin lopputuloksena alkoholi poistuisi ihmisen elimistöstä puolet normaalia nopeammin. Käytännössä siis humalaisilta unilta herättäisiin juhlien jälkeen ilman krapulaa.
Ilmiö perustuu siihen, että ihmisen elimistö käyttää happea alkoholin hajoittamiseen ja happirikastettu alkoholi häviää siksi nopeammin.
Tutkimus herättää myös paljon kysymyksiä. Millaisten juomien kanssa menetelmä toimii? Mitä makuhaittoja siitä on?
Kilpailut
Uusimmat
Suomen kansalaisuuden sai viime vuonna ennätysmäärä ihmisiä - keski-iältään 29-vuotiaita
Lääkäriliitto tiedotti kannastaan eutanasian laillistamiseen - tähän se päätyi
Miten katsojat reagoivat Mariannan paluuseen Salattuihin elämiin? Näyttelijä Oona Kare vastaa
Karu tilasto julki - Tilastokeskus ilmoitti pahoinpitelystä vuonna 2023 epäiltyjen yleisimmän iän
Jenni Haukio nimitettiin uuteen tehtävään
Näytä lisää