Valokuvaaja hyvän maun rajoilla - puki pikkutyttönsä Hitleriksi!

18.03.2010 11:12 -

Tanskalais-norjalaisen valokuvaaja Nina Maria Kleivanin taiteellinen toiminta on herättänyt keskustelua. Taiteilija puki tyttövauvansa hirmuhallitsijoiksi valokuvausnäyttelyään varten.

Nina Maria Kleivan on ommellut itse eri hirmuhallitsijoiden vaatteet vuoden vanhalle tyttärelleen. Hän on pukenut tyttärensä muun muassa Adolf Hitleriksi, Joseph Staliniksi sekä Idi Aminiksi.

Valokuvaaja on sitten napsinut kuvia Faustina-tyttärestään univormuissa. Tyttärelle hän on tehnyt myös meikkauksen ja laittanut esimerkiksi tekoviikset. Kuvia hän on pistänyt esille kiertävään valokuvanäyttelyynsä The Meaning Of Evil.

- Oli outoa nähdä tyttäreni puettuna natsijohtajaksi, mutta ajattelin hänet nukkena. Oli todella hankalaa ommella hakaristi hänen pieneen hihaansa, kertoo valokuvaaja The Sun -lehdelle.

Kleivanin omaa isää oli pidetty keskitysleirillä ja taiteilijan mielestä kaikissa on pahuutta. Hänen mielestään hänen tyttärestäänkin voisi tulla sellaisia piirteitä esiin ja hän voisi hallita maailmaa.

- Olisi kuitenkin varmaan muitakin tapoja tutkia pahuutta maailmassa kuin laittamalla lapselle hakaristi, kommentoi kanadalainen juutalaiskongressin jäsen lehdelle.

Katso täältä hirvittävät kuvat (The Sun)

Kilpailut

Uusimmat