Kaikkea sitä kehitelläänkin – brittimies valmistaa viskiä vanhusten virtsasta

12.09.2010 16:30 -

Independent-lehti uutisoi verkkosivullaan brittiläisestä tutkija James Gilpinistä, joka on innostunut valmistamaan viskiä melko yllättävällä menetelmällä.

Biolääketieteeseen perehtyneen Gilpinin valmistama viski tehdään kakkostyypin diabetesta sairastavien iäkkäiden ihmisten virtsasta. Myös itse diabetesta sairastavan tutkijan mukaan omalaatuisen juoman valmistus perustuu siihen, että kakkostyypin diabetespotilaat erittävät virtsassaan paljon sokeria. Näin ollen heidän virtsaansa käyttämällä pystytään korvaamaan normaalissa viskin valmistuksessa tarvittava tärkkelyksestä saatava sokeri.

Tutkija on kerännyt valmistusta varten virtsaa vapaaehtoisilta, muun muassa omalta isoäidiltään.

- Erän valmistamiseen menee parisen viikkoa, mutta prosessi onnistuu paremmin, mikäli viskiä malttaa pitää pulloissa hieman pidempään. Minulla ei ole mahdollisuutta kypsyttää viskiäni tynnyrissä 100 vuotta, mutta jotkut mukana olleista ovat eläneet 90 vuotta rikasta elämää, joten se tuo makuun myös syvyyttä, Gilpin kertoo lehdelle.

Gilpinin valmistamaa viskiä ei ole tarkoitus saattaa varsinaisesti laajempaan myyntiin, vaan sitä on tarjolla esimerkiksi erilaisilla festivaaleilla.

Lähde: The Independent

Kilpailut

Uusimmat