IS: Suomalaiskeräilijä lahjoitti valtavan Disney-kokoelmansa - mukana kymmeniä tuhansia yksittäisiä esineitä

23.10.2010 17:07 -

Walt Disneyn tuotoksia keräillyt suomalaismies, Pentti Hauhiala, lahjoittaa kattavan kokoelmansa. Kokoelmassa on kaiken kaikkiaan kymmeniä tuhansia erillisiä esineitä.

Vuosikymmeniä Disney-tavaraa keräillyt Hauhiala siirtyi asumaan palvelutaloon ja joutui luopumaan mittavasta kotikokoelmastaan. Lahjoituksen otti vastaan Kansalliskirjasto.

Vuosien varrella Hauhiala on ottanut muun muassa lainan päästäkseen hakemaan Walt Disneyn allekirjoituksen. Mies on myös maksanut ennennäkemättömän suuria summia yksittäisistä sarjakuvalehdistä.

Kaiken kaikkiaan Hauhiala lahjoitti 61 muuttolaatikollista Walt Disneyn tuotoksia. Mukana on kirjoja, elokuvia, kankaita, leluja, postimerkkejä, vaatteita, kuitteja, mainoksia, naamareita ja julisteita. Lisäksi mukansa on muuta tavaraa noin 20 000 erillistä esinettä.

- Otin yhteyttä Kansalliskirjastoon ja pääsimme sopimukseen kokoelmasta nimeltä Pentti Hauhialan Disney -kokoelma, Hauhiala kertoo.

Pentti Hauhialan Disney-kokoelmasta tehty näyttely on esillä Kansalliskirjastossa Helsingissä ensi vuoden tammikuuhun saakka.

Lähde: Ilta-Sanomien Plus-liite

Kilpailut

Uusimmat