Goji-supermarja häviää mustikalle? Tässä syy

07.02.2011 14:14 - Eeva Rajala

Superruokiin kuuluvaa goji-marjaa on käytetty kiinalaisessa lääketieteessä moneen vaivaan. Nyt mustikka on noussut goji-marjan haastajaksi.

Kauneus & Terveys -lehden päätoimittaja Titta Kiuru kertoo Voicelle, että mustikan kyky estää haitallisia hapettumisreaktiota elimistössä on noin kolme kertaa parempi kuin gojin. Mustikalla on paljon muitakin terveysvaikutuksia: Siinä on vitamiineja ja se on yleisterveyden ja silmien kannalta hyvä asia.

- On myös tutkimuksia, joiden mukaan se suojaisi myös syövältä, Kiuru jatkaa.

Goji-marjoissa on paljon kivennäisaineita ja aminohappoja. Gojilla on perinteisesti hoidettu muun muassa stressiä ja hormoniepätasapainoa. Toisaalta Kauneus & Terveys -lehdessä kerrotaan, että Kiinasta tuotujen goji-marjojen ongelmana ovat olleet säteilytykset, rikasteet, torjunta-ainejäämät sekä muun muassa valheelliset luomisertifikaatit.

Mustikoita tuodaan myös ulkomailta Suomeen, mutta suomalaisesta metsästä poimitut marjat ovat parempi vaihtoehto. Ne sisältävät viisi kertaa enemmän antosyaaneja (flavonoideja, joita pidetään terveysvaikutteisina) kuin pensasmustikat.

Kilpailut

Uusimmat