HS: Linnanmäen huvipuisto haastoi naapurinsa oikeuteen

17.02.2011 08:52 - Eeva Rajala

Linnanmäki on haastanut oikeuteen naapurinsa Kulttuuritalon, kertoo Helsingin Sanomat. Linnanmäki syyttää Kulttuuritaloa muun muassa kävijämääränsä vähenemisestä.

Kiista sai alkunsa pari vuotta sitten käynnistyneistä Kulttuuritalon kunnostus- ja laajennustöistä. Tontilla louhittiin, mutta Linnanmäen mukaan louhintatyöt suunniteltiin huonosti ja huvipuiston tontilta uhkasi sortua maata. Linnanmäki antoi rakentajille tilapäisen luvan poistaa maata tuolloiselta huoltoalueeltaan, jotta onnettomuudelta vältyttäisiin.

Linnanmäen väitteen mukaan rakentajat pitivät maa-aluetta luvattomasti hallussaan yli puolitoista vuotta ja kun se palautui huvipuiston käyttöön, se oli osittain rakentamiskelvottomassa kunnossa. Huvipuiston tarkoituksena oli laajentaa toimintaansa kyseiselle alueelle viime keväänä. Laajennusalue oli Linnanmäen suurin taloudellinen investointi viime vuonna.

- Uusi huvipuistoalue jäi torsoksi ja epämukavaksi, koska naapurin rakennustyöt olivat laajentuneet luvattomasti tontillemme. Kolmasosa suunnittelemastamme alueesta jäi toteutumatta, Linnanmäen toimitusjohtaja Risto Räikkönen sanoo lehdessä.

Linnanmäki vaatii yli 970 000 euron korvausta Kulttuuritalon kiinteistöyhtiöltä eli käytännössä valtiolta. Lintsi vaatii myös, että Kulttuuritalo korjaa alueen entiselleen. Huvipuisto kertoo saaneensa viimevuotisesta laajennuksestaan lähinnä kielteistä palautetta. Kulttuuritalon edustajat eivät suostuneet kommentoimaan keskeneräisiä asioita.

Lähde: Helsingin Sanomat

Kilpailut

Uusimmat