Jenkkitähti: 'Suomalaiset ovat salaattia, amerikkalaiset keittoa!'

07.05.2011 09:00 - Rea Tallgren

Amerikan huippumalli haussa- ohjelman tuomarilta Nigel Barkerilta tiedusteltiin, miten amerikkalaiset eroavat suomalaisista.

Nigel Barker myönsi, että Amerikan huippumalli haussa kilpailijat ovat monesti värikkäämpiä, kuin suomalaisessa kilpailuversiossa. 

- Suomalaiset ovat lähes 'puhdas' kansa, eikä teillä ole paljon sekoituksia. Tarkoitan, että teillä on kyllä eri kansalaisuuksia, mutta monetkaan niistä eivät ole sekoittuneet keskenään. Olette ikäänkuin salaattikulho, kun taas amerikkalaiset ovat enemmäkin kuin keitto. Kaikki ainekset ovat sekoittuneet keskenään, Barker kuvaili.

Barker näkee Amerikan monikansallisuuden syynä myös heidän kilpailijoidensa monimuotoisuuteen ja yllättävyyteen.

- Amerikassa on 360 miljoonaa asukasta ja heidän historiansa ja tarinansa voi olla mikä vaan. He ovat voineet kasvaa ghetossa, ja heidän vanhempansa ovat ehkä kohdanneet ennakkoluuloja ja köyhyyttä, valokuvaaja selitti.

Huippumalli haussa- tuomareiden tehtäväksi jää löytää hakijoista ne parhaat ja mielenkiintoisimmat.

- Meillä on paljon kilpailijoita, joilla on mielenkiintoinen tarina ja värikäs vaikeakin elämä. Me poimimme joukosta ne hiomattomat timantit. Se, että heillä on ollut sisua matkustaa koekuvauksiin vaikka toiselta puolelta maata, tekee vaikutuksen, mies selvensi valitsemiskriteerejä.

Barker kertoi, että pahimmillaan koekuvauksissa yhdessä kaupungissa saattaa olla 10 000 tyttöä. Tällöin myös levottomuuksia saattaa syntyä.

- Meillä on ollut lähes mellakoita. Ja uskokaa pois, huippumallimellakat eivät ole hauskoja. Naisilla on teräviä stilettoja jalassa.. se on vaarallista, Barker vitsaili.

Kilpailut

Uusimmat