Viimeiset Harry Potter -liput myyntiin - Helsingissä jonotettiin yön yli

21.06.2011 15:15 - Rea Tallgren

Harry Potter ja Kuoleman Varjelukset -elokuvan toisen osan liput tulivat myyntiin ympäri Suomea tänään. Elokuva on Harry Potter -saagan viimeinen.

Helsingissä elokuvaliput tulivat myyntiin Tennispalatsissa klo 11. Jo aamukymmeneltä Tennispalatsin edustalle oli kerääntynyt useita kymmeniä faneja. FS Filmin Tiina Virtanen oli tyytyväinen paikalle kerääntyneeseen väkimäärään.

- Kovat on odotukset, mutta kova on elokuvakin, Virtanen myöntää.

Jonossa ensimmäisenä olevat Salli Sarhamaa ja Henna Ijas olivat saapuneet paikalle jonottamaan jo klo 21.50 edellisenä iltana. Sarhamaa oli jopa ottanut töistä vapaata varmistaakseen lippujen saamisen.

Osa Tennispalatsin ulkopuolelle yöllä kerääntyneistä faneista oli varustautunut makuualustoin ja sateenvarjoin. Jonossa aikaa oli tapettu esimerkiksi läppärin voimin.

- Ihmiset ovat käyttäytyneet tosi hienosti. Ihana porukka on täällä kasassa, kehuu Harry Potter -faneja järjestyksenvalvoja Laura Solovjeff.

Harry Potterin tarinan loppumisen fanit kokevat hyvin surulliseksi. Aina seuraavan Harry Potterin odottaminen on jaksottanut monen fanin elämää tähän asti.

- Harry Potterin jälkeen ei ole enää elämää! Mutta ainakin nyt voi kuolla onnellisena, 19-vuotias Petra summaa fiiliksiään, tosin hieman pilke silmäkulmassa.

- Viimeinen kirja oli tosi haikea. Lopussa itketti tosi paljon, kertoo otsaansa salaman Harry Potterin kunniaksi piirtänyt Minna Iholin.

Fanit ovat sitä mieltä, että elokuvat ovat muuttuneet sitä synkemmiksi, mitä pidemmälle Harry Potter saagassa ollaan menty. Tämä ei kuitenkaan haittaa.

- Harry itsekin kasvaa koko ajan ja aiheet kasvaa mukana. Me kasvetaan ja lähi-ikäpolvet kasvaa myös, joten tuskin meitä kiinnostaisi enää lukea mistään 7-vuotiaasta niinkuin sarjan alussa, summaa 18-vuotias Sarhamaa.

Viimeisessä elokuvassa saadaan esimakua tulevaisuudesta ja paljastetaan muun muassa, että Harry Potter menee naimisiin Ginny Weasleyn kanssa. Tätä ratkaisua suurin osa faneista piti hieman liian itsestäänselvänä. Parempi ehdokas Harryn kumppaniksi olisi löytynyt yllättävästä vaihtoehdosta.

- Draco Malfoy. Ehdottomasti, summaa 17-vuotias Siiri Laiti, joka oli jonottanut lippujaan aamuviidestä asti.

Jonossa nähtiin jos jonkinmoista viittaa ja noitahattua. Suosituin asuste oli Harry Potter -malliset isot silmälasit. Useat olivat myös pukeutuneet Tylypahkamaiseen koulupukuun.

14-vuotias Tuuli Metsäkoivu oli pukeutunut kekseliäästi sekä Harry Potteriksi...

...että Draco Malfoyksi.

Kilpailut

Uusimmat