Hakkerit siirsivät vieraalle miehelle miljardi dollaria

19.08.2011 17:15 - Mikko Räsänen

Floridalainen Otelo Vizcaino ei ollut uskoa silmiään, kun hän kävi katsomassa pankkitilinsä saldoa. Sinne oli jostain ilmestynyt lähes miljardi dollaria.

Vizcaino ei saanut nauttia miljardöörin elämästä pitkään, sillä samalla kun hän näki rahat tilillään, joku siirsi ne sieltä pois.

- Rahaa oli penniä vaille miljardi. Se oli siirretty tililleni ja tietenkin seuraavalla tilisiirrolla se nostettiin sieltä pois, Vizcaino kertoo.

Rahasiirtojen takana olivat hakkerit, jotka olivat käyttäneet Vizcainon tiliä hyväkseen. Tilin lainaamisesta koitui floridalaismiehelle seurauksia, sillä hänen tilillään käyneet valtavat summat olivat laukaisseet pankin varotoimet, ja kaikki hänen varansa ja luottokorttinsa jäädytettiin.

- Menin tankkaamaan matkalla töihin, mutta korttini ei enää toiminut, hän kertoo.

Hauska sattuma on se, että Vizcaino työskentelee Suomessakin nähnyt Ripley's Believe It Or Not -ohjelman suunnittelijana. Kaikkea nähnyt työnantaja ymmärsi työntekijänsä ahdingon ja maksoi hänelle palkkaa shekkeinä, että Vizcaino sai ostettua ruokaa ja muuta välttämätöntä sillä aikaa, kun pankki avaa hänen tilinsä.

Lähde: WESH

Kilpailut

Uusimmat