Tarvitseeko Suomen Idols-voittajan käydä vielä päivätöissä? Tässä vastaus

01.09.2011 16:20 -

Suomen tuorein Idols-voittaja Martti Saarinen valmistautuu parhaillaan debyyttilevynsä julkaisuun. Voice kysyi mieheltä, saako hän musiikista jo leipänsä, vai tarvitseeko miekkosen painaa edelleen päivätöitä.

Rakennusalan yrittäjänä ennen Idols-taivaltaan toiminut Saarinen kertoo, että kisan voiton jälkeen siviiliammatti on vihdoin vaihtunut siihen, mistä hän on aina haaveillut.

- Kaikki työt ovat kyllä tätä nykyä pelkkää musiikkia. On mahtavaa, kun tästä kaikesta on haaveillut niin monta vuotta ja nyt se on totta. Kaikki on vastannut täysin mielikuvia siitä, mitä ammattimuusikon arki on. Työt ovat haastattelujen tekemistä, erilaisia promotilaisuuksia ja tietysti omia keikkoja - ne tietysti painottuvat viikonloppuihin.

Saarisen ensimmäinen levy ilmestyy 28. syyskuuta. Albumia on työstetty kevään ja alkukesän aikana ja muusikko kävi pitkäsoittoa varten tuottajan kanssa läpi hurjan määrän kappaleita. Biisintekijöiden joukosta löytyy paljon kotimaisia eturivin artisteja.

- Mukana on ollut muun muassa Maija Vilkkumaa, Happoradion Aki Tykki ja Poets of the Fall -yhtyeen poikia. Biisejä tuli myös monilta muilta nimekkäiltä artisteilta ja taiteilijoilta, joiden kappaleet eivät päätyneet levylle, koska haettiin eri tyylistä materiaalia. Jos pelkkien nimien perusteella oltaisiin sävellyksiä valittu, niin albumi olisi melkoinen tähtisikermä.

- Sydäntä lämmitti, että niin moni hieno muusikko halusi olla mukana tekemässä tätä levyä.

Kilpailut

Uusimmat