Rokkilegenda paljastaa: Aloitin huumeiden käytön ala-asteella

12.09.2011 14:15 -

Guns N' Roses- ja Velvet Revolver -yhtyeistä tuttu Duff McKagan kertoo elämänkerrassaan päihteidenkäytöstään, joka alkoi jo hyvin varhaisella iällä.

Tätä nykyä raitis 47-vuotias McKagan kertoo It's So Easy -elämänkerrassaan tutustuneensa huumeisiin jo alakouluikäisenä. Seattlessa varttunut muusikko muistelee, ettei kokenut päihteidenkäyttöä millään tavalla arveluttavana.

- Aloin polttamaan pilveä tosi nuorena, tarkalleen ottaen neljännellä luokalla. Ensimmäisen kerran join alkoholia viidennellä luokalla ja kokeilin LSD:tä ensimmäisen kerran kuudennella luokalla, kun vanhempi koulukaveri tarjosi sitä.

- Seitsemännellä luokalla olin sieniekspertti ja osasin löytää sellaisia sieniä, joilla pään sai hyvin sekaisin. Silloin myös kokeilin kokaiinia. 70-luvulla tuollaisten juttujen kokeilu ei ollut ihmeellistä ja kukaan ei varoittanut vaaroista.

Myöhemmällä iällä McKagan hankki itselleen niin pahan päihdeongelman, että se oli viedä lopulta miehen hengen.

- Yritin lopettaa ryyppäämistä vuonna 1992. Jatkoin kuitenkin kuin sekopää paria viikkoa myöhemmin, en voinut lopettaa - olin pohjalla. Hiukseni tippuivat tuppoina ja munuaiseni olivat kipeänä. Kehoni ei enää kestänyt sitä tuhoa.

Mies kiitteleekin kirjassaan sitä, kuinka hän kuin ihmeen kaupalla sai muutettua elämänsä suunnan ennen kuin oli liian myöhäistä.

Duff McKaganin It's So Easy -elämänkerta ilmestyy lokakuussa.

Kilpailut

Uusimmat