Suomen suosituimmalle näytelmälle shokkiloppu - miksi?

12.09.2011 14:45 - Mikko Räsänen

Helsingin Kaupunginteatteri tiedotti, että Suomen historian suosituin näytelmä Kvartetti vedetään yllättäen ohjelmistosta, vaikka näytelmälle oli vielä loppuunmyytyjä esityksiä

Kvartetti-näytelmä oli Helsingin kaupunginteatterin ohjelmistossa lähes kymmenen vuotta, ja se oli loppuunmyyty alusta loppuun asti. Sitä esitettiin vuosien aikana 481 kertaa, ja se on on yhtäjaksoisesti samassa teatterissa eniten esityskertoja saavuttanut näytelmä Suomessa.

Kaupunginteatteri ilmoitti yllättäen, että Kvartetti vedetään pois ohjelmistosta. Päätös tuli yllättäen, sillä näytelmällä lokakuulle kolme loppuunmyytyä esitystä.

Helsingin Kaupunginteatteri tiedottaja Kaisa Pelkonen, miksi Kvartetti loppui näin yllättäen?

- Tämä on ollut näytelmän työryhmän ja teatterin johdon yhteinen päätös.

Mutta onhan tämä erittäin poikkeuksellista, että näytelmä vedetään pois ohjelmistosta, vaikka vielä ensi kuussa olisi sovittuja esityksiä?

- En voi kommentoida ratkaisun syitä tarkemmin, mutta se liittyy varmaan näyttelijöiden korkeaan ikään. Tarkemmin asiaan voi vastata teatterinjohtaja Asko Sarkola.

Voice ei tavoittanut Asko Sarkolaa. Sarkola oli kuitenkin aiemmin kommentoinut yllätysratkaisua MTV3:lle näin.

- Peruutuksiahan siinä oli jo keväällä ja toivottiin, että näyttelijät jaksaisivat vielä olla mukana syksyllä. Pitkän pohdinnan jälkeen tehtiin tämä ratkaisu ja viime kädessähän se on tietenkin teatterinjohtajan päätös, hän sanoi ja vakuutti, että ratkaisuun ei liity dramatiikkaa, Sarkola kertoi MTV3:n Viihdeuutisille.

Vaikka Sarkola vakuuttaa, ettei tapaukseen liity dramatiikkaa, on sitä vaikea uskoa, sillä jo päätös näytelmän vetämisestä pois näin yllättäen, on niin dramaattinen, ettei sitä olisi kevyin perustein tehty.

Kvartetti-näytelmän ympärillä on jo nähty draamaa, sillä alusta lähtien näytelmässä mukana ollut Pentti Siimes joutui jättäytymään Kvartetista pois 2007 terveydellisten syiden takia. Hänet korvasi Antti Litja.

Siitä lähtien Kvartetissa on näytellyt konkarinelikko Lasse Pöysti, 84, Kyllikki Forssell, 86, Ritva Valkama, 78, ja Antti Litja, 73. Näyttelijöiden korkean iän takia onkin mahdollista, että nyt tehdyn päätöksen takana voivat olla jonkun näyttelijä terveyteen tai jaksamiseen liittyvät syyt.


Kilpailut

Uusimmat