Nettipokerisivusto huijasi pelaajien rahat - myös suomalaisia uhreja

21.09.2011 12:45 - Mikko Räsänen

Maailman suurimpiin nettipokerisivuihin kuulunut Full Tilt Poker saattaakin olla massiivinen pyramidihuijaus.

Full Tilt Pokeria vastaan on nostettu USA:ssa rikossyytteet, sillä sivuston väitetään vuoden 2007 jälkeen vieneen 325 miljoonaa dollaria pelaajien rahoja ja antaneen ne sivuston omistajille.

Pelaajat eivät ole huomanneet mitään, koska heidän pelitilillään on näkynyt saldo siitä, kuinka paljon rahaa heillä kuuluisi siellä olla. Tosiasiassa Full Tilt oli jakanut pelaajien rahoja pois niin paljon, että jos kaikki pelaajat olisivat halunneet nostaa rahansa pois, olisi yrityksen kassa loppunut heti kesken.

Syytteiden mukaan Full Tiltin kassassa on rahaa vain 43 miljoonaa euroa, vaikka se on pelaajille velkaa peräti 285 miljoonaa euroa.

Syytteeseen on joutunut myös maailman parhaita pokerinpelaajia, sillä syyttäjän mukaan Full Tiltin johtoon kuuluneet pokeritähdet Howard Lederer ja Chris Ferguson ovat nostaneet kymmeniä miljoonia pelaajien tileiltä.

Koska Full Tilt Pokerilla pelasi runsaasti myös suomalaisia pokerinpelaajia harrastajista ammattilaisiin, on varmaa, että myös monet suomalaispelaajat ovat menettäneet huijauksessa rahojaan. Sivuston pelaajiin kuului suomalaisista huippupelaajista muun muassa Patrik Antonius, joka voitti Full Tiltillä maailman suurimman yksittäisen potin voittaessaan ruotsalaiselta Viktor "Isildur1" Blomilta miljoona dollaria yhdessä jaossa.

Kilpailut

Uusimmat