K&T: Näin valitset hiusvärisi oikein

24.09.2011 13:00 -

Hiusvärejä löytyy kauppojen hyllyiltä mielin määrin, mutta oikeaan sävyyn kannattaa kiinnittää huomiota.

Kauneus & terveys -lehdessä Wellan kouluttaja Pirkka Pärnäsen mukaan oikean sävyn valinta on moniulotteinen ja vaativakin prosessi. Sävyä valitessa tulee ottaa huomioon monia eri tekijöitä, jotka ammattitaitoinen värjääjä osaa hahmottaa kokonaisuutena.

Ikä on yksi tekijä, joka tulee ottaa huomioon. Ihon ikääntyessä ja harmaantuessa kannattaa välttää kylmiä ja synkkiä sävyjä. Myöskään yksiväriset, peruukkimaiset kokonaisuudet kannattaa jättää toteuttamatta. Esimerkiksi liian tummanruskea väri saa ihon näyttämään vanhalta. Sen sijaan monivärjäys tai raidat tuovat väriin liikettä ja pehmeyttä.

Oikealla värivalinnalla pystyy vaikuttamaan siihen, kuinka paksuilta hiukset näyttävät. Mikäli haluaa ohuista hiuksista paksummat, kannattaa suosia raitoja. Esimerkiksi vaalea ja kiiltävä pinta näyttää isommalta kuin tumma ja mattainen. Mikäli hiuksesi ovat kiharat, vältä raidoitusta, sillä raidat eivät sovi kiharille hiuksille. Kiharat tuovat hiuksiin jo valmiiksi eloisuutta, joten mikäli tavoitteena on litteä vaikutelma, suosi yksivärisiä, mattaisia ja tummia kokonaisuuksia.

Oma tyyli tulee myös ottaa huomioon hiusväriä valittaessa. Esimerkiksi dramaattisen meikin kanssa väri kannattaa pitää selkeänä. Mikäli käytät silmälaseja, älä valitse kehysten kanssa riiteleviä sävyjä.

Mikäli valitset värisi kaupassa, käytä apuna mallitupsua, koska väripaketin kuva ei vastaa todellista lopputulosta. Hiusten vanha väri vaikuttaa lopputulokseen, esimerkiksi mikäli lämpimän kultaiset hiukset voivat taittua vihreään mikäli hiukset värjätään tuhkan sävyllä.

Kotona värjätessä tulee muistaa, ettei värimassa vastaa lopullista väriä, vaan vaatii aikaa kehittyäkseen. Väriä valitessa tulee muistaa, että kevytvärit haalistuvat vähitellen, eivätkä ne vaalenna hiuksia tai peitä harmaita. Pakkauksissa mainitaan allergiaoireiden riskeistä, joten allergiatestaus kannattaa tehdä kaksi vuorokautta ennen värjäystä. Ihmisillä, joilla on ollut musta hennatatuointi, on muita suurempi riski saada ihoreaktio.

Lähde: Kauneus & Terveys 12/2011

Kilpailut

Uusimmat