Tutkimus: Tällaiset profiilikuvat tekevät vaikutuksen!

07.11.2011 19:30 -

Haluatko profiilikuvasi antavan sinusta hyvän ensivaikutelman? Daily Mail -lehti paljasti tulokset siitä, millaiset kuvat miellyttävät ja millaiset taas eivät. Lehti paljasti myös erot profiilikuvaan perustuvan ensivaikutelman ja todellisen kohtaamisen välillä.

Tutkimuksen mukaan ihmiset muodostavat mielipiteensä profiilikuvista nopeammin kuin kasvotusten. Profiilikuvasta mielipide muodostetaan vähän yli viidessä minuutissa, kun taas kasvotusten vähän yli yhdeksässä minuutissa.

Tutkimukseen osallistuneet ihmiset pitivät kohteesta, jos profiilikuvassa oleva henkilö hymyili. Osallistujat myös mieltyivät herkemmin ihmisiin, joiden profiilikuvassa henkilö oli ystäviensä ympäröimänä tai jos henkilö vaikutti kuvassa rauhalliselta. Kuvat joissa henkilöllä oli päällään hääpuku tai jossa tämä esiintyi yhdessä lapsensa kanssa olivat myös pidettyjä.

Kuvassa, joissa henkilöt olivat uima-asuissaan tai muuten paljastavissa asuissa, ajateltiin heidän vain olevan liian ylpeitä itsestään. Autoja esittelevistä kuvista ei myöskään pidetty. Negatiivista palautetta saivat myös kuvat, joissa pariskunnat suutelevat toisiansa. Ihmisistä, joilla oli profiilikuvanaan piirroshahmo tai joiden kasvonpiirteitä oli muuten muokattu eivät saaneet kehuja. Henkilöt, jotka näyttävät aggressiivisilta tai muuten uhkaavilta aiheuttivat tutkimukseen osallistuneissa ihmisissä negatiivisia reaktioita.

Kasvotusten positiviiviset mielikuvat luotiin äänensävyyn, hymyyn sekä huumorintajuun perustuen. Tutkimus paljasti myös, että netissä olevien yritysten sivut antoivat heistä hyvän vaikutelman, joka useasti kuitenkin muuttui negatiiviseksi asiakaspalveluun soittamisen jälkeen.

Lähde: DailyMail

Kilpailut

Uusimmat