Madventures-seikkailijan kauhunhetket: Pakotettiin juomaan verta

10.11.2011 16:45 - Eeva Rajala

Madventures-seikkailijoiden tällä viikolla julkaistu Mad World - Seikkailijan Atlas -teos on tiukka tietopaketti maailmankolkista, joita Madventures-seikkailijat eivät edes tienneet olevan olemassa. Kirjassa on myös myös eräs puistattava tarina Intiasta.

Tuomas "Tunna" Milonoff kertoo kirjassa, miten kuvausryhmä osallistui Intiassa aghori-sadhujen eli eräänlaisten kiertelevien kerjäläismunkkien ja kuoleman jumalia palvovien askeettien salaiseen rituaaliin. Kolme aghoria suostui näyttämään miehille osan salaista rituaaliaan. Aghorit käyttäytyvät rituaaleissa mielipuolten tavoin ja tämän suomalaisseikkailijat saivat myös huomata. Rituaalissa muun muassa aghoreista vanhin joi verta ihmisen pääkallosta.

Rituaaliin tuotiin myös kuollut koira, jonka kylkeen vanhin aghori iski hampaansa yrittäen saada revittyä ruumiista palaa irti. Toinen virtsasi samalla pääkalloon ja joi nesteen.

- Seuraavaksi pimeydestä ilmestyi nuoremman aghorin kädessä pyristelevä kana. Mestari otti kanan, kiljui mielipuolen lailla, otti kanan pään kokonaan suuhunsa ja puri siltä yhdellä repäisyllä daijun poikki, Milonoff kirjoittaa.

Miehen mukaan tilanne karkasi käsistä ja näytti koko ajan menevän pahempaan suuntaan. Hän yritti kuivata veripisaroita kameransa linssistä, kun kuuli Riku Rantalan huutavan vieressä.

- Aghori oli tarttunut Rikua kurkusta kiinni ja näytti pakottavan tälle verta juotavaksi kanan kurkusta. Huusin tulkillemme, että homma oli pantava poikki mutta sillä ei näyttänyt olevan vaikutusta mihinkään...Riku avasi suunsa ja joi kanan kaulasta valuvaa verta aghorin kiljuessa vieressä, Milonoff kirjoittaa.

Rituaalidemonstraatio päättyi yhtä yllättäen kuin oli alkanut ja aghorit jäivät makaamaan uupuneina maahan.

- Hetken päästä tulkkimme ilmoitti meille, että meidän olisi lähdettävä. Aghorien mukaan heti, sillä pahat henget olivat tulossa paikalle.

Milonoff kirjoittaa kokemuksen olleen voimakkain, mitä hän oli siihen mennessä kokenut, vaikka kaksikko on ollutkin monissa kuumottavissa paikoissa. Miehen mukaan samalla kun rituaali oli ollut kuvottava, se sai myös ajattelemaan uskonnon käsitystä ja sen merkitystä ihmisille.

Uutuuskirja ei kuitenkaan sisällä pelkästään mielenkiintoisia tarinoina maailmankolkista. Kirjassa esitellään mielenkiintoisia maita ja alueita ennakkoluulottomalla näkökulmalla, annetaan vinkkejä mitä kohteissa kannattaa tehdä, mitä syödä ja mihin aikaan vuodesta on paras matkustaa. Teokseen on listattu myös mielenkiintoiset paikat Suomesta. 

Kilpailut

Uusimmat