Madventures-seikkailijat opastavat: Näin valmistaudut maailmalle lähtöön

16.12.2011 16:15 - Eeva Rajala

Moni suomalainen haaveilee ottavansa irtioton arjesta ja lähtevänsä maailmanympärysmatkalle. Kokeneet matkaajat, Madventures-seikkailijat Riku Rantala ja Tuomas "Tunna" Milonoff kertoivat Voicelle kolme vinkkiä, miten matkaajan kannattaa valmistautua reissuun.

1) Aika!
Rantalan mukaan matkaajan tärkeimpänä tehtävänä on varmistaa, että reissun aikana on tarpeeksi aikaa.

- Se on kaikkein arvokkain juttu. Se on meille nykyihmisille täällä länsimaissa vaikea ja arvokas asia.

Suomalaismatkaajilla on se hyvä puoli, että heillä on enemmän aikaa käytettävissä matkailuun ylipäätään kuin esimerkiksi japanilaisilla lomaa voi olla vain viikko jos sitäkään. Varaa siis tarpeeksi aikaa matkakohteessa oleiluun ja ehdit mennä pintaa syvemmälle.

2) Oma budjetti
Tietysti rahatilanne kannattaa tarkastaa ennen reissuun lähtöä, mutta siitä stressaaminen ei kannata. Rantalan mukaan rahalla aina pärjää, sillä matkakohteen voi valita helposti rahatilanteensa mukaan.

- Jopa viidellä eurolla pärjää, kun tekee asiat oikein eikä vaadi liikoja. Ja ottaa sellaisen kesämökkiasenteen. Jos mökillä pärjää, niin miksei pärjäisi Intiassa femmalla. Saa syödäkseen jo tosi hyvin ja nukutuksikin ihan kohtuullisen siisteissä paikoissa, Rantala kertoo.

3) Älä seuraa turistia!
Monet suomalaisetkin päätyvät reissuillaan tuttuihin turistimestoihin, vaikka muutaman kilometrin päässä olisi tarjolla aidompaa elämää. Tunna Milonoff vinkkaa, ettei kannata jäädä sillä asemalla pois, missä kaikki muutkin turistit jäävät, vaan kannattaa jäädä kyydistä edellisellä pysäkillä.

- Jos juna on menossa Tampereelle, niin jää Toijalassa pois. Siellä usein kohtaa paljon aidompia juttuja ja tilanteita, koska paikka ei pelkästään hyödy turisteista.

Madventures-miehet julkaisivat hiljattain järkälemäisen Mad World - Seikkailijan Atlas -teoksen, mihin miehet ovat keränneet omat vinkkinsä maailman eri kolkista. Kirjasta löytyy myös kattava kartasto, jossa riittää tutkittavaa pidemmäksikin aikaa. Lue arvostelu teoksesta täältä!

Kilpailut

Uusimmat