Muotilehti pilkkasi Rihannaa rasistisilla sanoilla - supertähti jyrähti

21.12.2011 07:15 - Eeva Rajala

Rihanna on raivostunut hollantilaiselle muotilehdelle rasistisesta kirjoituksesta. Lehden päätoimittaja joutui myös eroamaan kohun siivittämänä.

Jackie-ehdessä Rihannasta käytettiin muun muassa suoraan suomennettuna sanaa 'neekerinarttu'.

- Hänellä on katu-uskottavuutta, hänellä on ghetto-takamus ja kultainen kurkku. Rihanna, kiltistä tytöstä kuoriutunut paha, on ylivoimainen neekerinarttu ja esittelee sitä mielellään. Ja mitä se tarkoittaa: mitä on yllä voi olla myös pois, lehti kirjoittaa.

Rihannan kerrottiin artikkelissa olevan myös kotoisin Jamaicalta, vaikka kotipaikka on tunnetusti Barbados. Kirjoituksesta syntyi kohu, mihin Jackie-lehden päätoimittaja Eva Hoeke vastasi välittömästi pyydelleen anteeksi. Hänen mukaansa artikkelin herjat oli tarkoitettu vitsiksi ja Hoeke myöntää nyt, että vitsin käyttäminen oli tyhmää.

- Toivon, että kaikki uskovat, ettei sanavalintojen takana ollut minkäänlaista rasistista motiivia. Se oli tyhmää ja naiivia, Hoeke jatkaa.

Pahoittelut eivät kuitenkaan riittäneet Rihannalle, joka hyökkäsi täysillä lehteä vastaan Twitterissään.

- Toivottavasti ymmärrätte englantia, koska teidän lehtenne on huono esimerkki ihmisoikeuksien kehityksestä. Koen teidät epäkunnioittavana ja melkoisen epätoivoisena...Laitatte kaksi sanaa yhteen tarkoituksena alentaa, eikä siinä ole järkeä. Neekerinarttu? Kaikella kunnioituksella ja oman rotuni puolesta, tässä on kaksi sanaa teille...Haistakaa v***u, Rihanna jyrähti.

Hoeke myöhemmin ilmoitti eroavansa tehtävästään. Päätoimittaja koki, ettei hänellä tämän jälkeen ole kovinkaan paljon uskottavuutta lehden johdossa. Ja hän varmasti oli oikeassa.

Lähteet: NME, Contactmusic

Kilpailut

Uusimmat